מתכון קינוח מרוקאי לסעודת פורים – ג’באן: קציפת ביצים מקושטת
מתכון קל ופשוט להכנה של מעדן הקינוח המרוקאי - ג'באן, שנהוג לאכול בסעודת חג הפורים: כל המשפחה מתכנסת עם כפיות
המצרכים:
6 ביצים (החלבון הלבן)
1 כוס סוכר
מעט מיץ לימון
שקדים, חמוציות (כל סוג של פירות יבשים) וסוכריות
אופן ההכנה:
• מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.
• עד לקבלת קצף יציב ותוך כדי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
• ולבסוף מוסיפים מעט מיץ לימון על מנת שהקצף אכן יתייצב.
• מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים, פירות יבשים או סוכריות.
• מגישים עם כפיות
-
יש להזהיר מאד באכילת ביצה לא מבושלת! אפילו הלימון לא מחטא את החיידקים שעלולים לגרום להרעלת מעיים. במיוחד לא מומלץ לילדים קטנים או מבוגרים חלשים או חולים.
חלבון ביצה
06/03/2023 17:00