מתכון קינוח מרוקאי לסעודת פורים – ג’באן: קציפת ביצים מקושטת

מתכון קל ופשוט להכנה של מעדן הקינוח המרוקאי - ג'באן, שנהוג לאכול בסעודת חג הפורים: כל המשפחה מתכנסת עם כפיות
דינה דגן
י"ג אדר התשפ"ג / 06.03.2023 12:39
המצרכים:

6 ביצים (החלבון הלבן)

1 כוס סוכר

מעט מיץ לימון

שקדים, חמוציות (כל סוג של פירות יבשים) וסוכריות

אופן ההכנה:

• מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.

• עד לקבלת קצף יציב ותוך כדי מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

• ולבסוף מוסיפים מעט מיץ לימון על מנת שהקצף אכן יתייצב.

• מעבירים לקערת הגשה יפה ומקשטים בשקדים, פירות יבשים או סוכריות.

• מגישים עם כפיות

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    חלבון ביצה
    06/03/2023 17:00
    מאירה
  1. יש להזהיר מאד באכילת ביצה לא מבושלת! אפילו הלימון לא מחטא את החיידקים שעלולים לגרום להרעלת מעיים. במיוחד לא מומלץ לילדים קטנים או מבוגרים חלשים או חולים.