נכון שחיפשתם מתכון לקרעפלאך מעלף לסעודת חג פורים? קבלו

מלית עוף, בקר או תפוחי אדמה? קרעפלאך יכולים לשמש כתוספת למרק או כנישנוש בפני עצמם או לטגן אותם עם בצל מטוגן ולהגיש כתוספת למנה עיקרית • נוהגים לאוכלם בקרב קהילות האשכנזים בערב יום כיפור, בהושענא רבה - ובחג הפורים
שף ישראל קרויזר
י"ד אדר ב' התשפ"ד / 24.03.2024 03:00
מצרכים:

לבצק:

2 ביצים

1/4כוס שמן

2 כוסות קמח

1/4 כוס מים פושרים

קורט מלח

אופן ההכנה: 

• ללוש לבצק, לרדד, לקרוץ לעיגולים בעזרת כוס ולמלא במלית המועדפת עליכם – עוף או בקר.

למלית עוף: 

עוף מבושל (מהמרק) מפורר במזלג

מעט פירורי לחם

1/2 ביצה

בצל מטוגן

מעט מלח

למלית בקר טחון:

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה

250 גרם בשר טחון

מעט מלח ופלפל

• לטגן את הבשר הטחון יחד עם הבצל עד שמשנה את צבעו

• לשים את הבשר טחון בצלחת עם נייר סופג לספיגת כל השמן

• לקרר ולקצוץ את המלית היטב בעזרת סכין

• לערבב עם מעט מלח ופלפל

למלית תפוחי אדמה:

1 תפוח אדמה בגודל בינוני מבושל עד ריכוך מלא מעוך היטב

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה

מעט מלח ופלפל

לערבב היטב

הכנת הקרעפלאך:

•  לערבב היטב ולמלא את בצק הקרעפלאך

•  לסגור את הקצוות בעזרת מזלג

•  להרתיח סיר עם מים ומעט מלח

•  להחליק את הקרעפלאך למים הרותחים

• לבשל בערך 20 דקות

• להגשה יפה: לתפוס את שתי הקצוות של הקרעפלאך ולחבר יחד על ידי לחיצה עם האצבעות – כמו בתמונה (לחצו עליה להגדלה):

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות