העליון: אולמרט ולופוליאנסקי לא יכנסו לכלא לפני הערעור

שופט בית המשפט העליון נועם סולברג פרסם החלטתו: מורשעי הולילנד, ביניהם ראש הממשלה וראש העיר ירושלים לשעבר, לא יכנסו לבית הכלא קודם שיידון ערעורם בבית המשפט
אליעזר היון
כ' אלול התשע"ד / 15.09.2014 09:44

מאסרו של אולמרט נדחה: בית המשפט העליון הורה היום (שני) על עיכוב ביצוע עונש המאסר של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ושל המורשעים הנוספים במשפט הולילנד. אולמרט ויתר המורשעים לא ייכנסו לכלא בטרם הדיון בערעורם, ולמעשה ירצו את עונשם רק אם ערעורם יידחה.

בסוף השבוע האחרון ביקש אהוד אולמרט מבית המשפט לעכב את מועד ביצוע העונש עד לדיון בערעורו. טענתה המרכזית של הסנגוריה היתה: “לערעור שלנו היו סיכויים טובים להתקבל, גם אם היה מוגש על ידי כל אדם אחר, וזה מצדיק מבחינתנו את עיכוב ביצוע העונש”.

בדיון אמרה הסנגורית, עורכת הדין נוית נגב כי “הטיעון המרכזי בעיננו הוא סיכויי הערעור – ברור לנו שתקופת המאסר היא תקופה לא קצרה, אך אורך תקופת המאסר הוא לא שיקול מכריע. אינטרס הציבור לא צריך להיות מוכתב רק על פי מה שנכתב בעיתונים, והקביעות אינן מתבססות על התרשמות ישירה וראיות אלא על עדות המדינה”.

עוד הדין ג’ואי אש מהפרקליטות טען כי הסיכוים לערעור “הם מאוד לא ריאליים. אין ספק שההרשעות חמורות ביותר והפגיעה הקשה ביותר היא באמון הציבור במערכות הציבוריות”.

למרות מצבו הרפואי

לפני כשלשה חודשים פסק שופט בית המשפט המחוזי דוד רוזן כי אורי לופוליאנסקי ירצה 6 שנים בבית הכלא.

השופט התעלם מחוות הדעת הרפואית הקובעת כי מאסר יסכן את חייו של לופוליאנסקי, ולמרות שפרקליטיו טענו כי מאסר מהווה עבורו גזר דין מוות, השופט רוזן קיבל את עמדת המדינה שטענה כי הוא יכול לרצות מאסר בכלא, לאור חוות דעת רפואית של רופאי שירות בתי הסוהר.

רוזן ציין בהחלטתו, כי “יש במעשיו של הנאשם כדי לקעקע אמון הציבור במנהיגיו. מדובר באדם שעשה רבות למען הציבור ועשה צדקה ולא לקח לביתו, אך לקיחת השוחד הגדילה את כוחו”.

לופוליאנסקי ערער על גזר הדין באמצעות פרקליטיו עורכי הדין יאיר גולן ונחשון שוחט, שטענו בערעור, בין היתר: “מפעליו הנדירים, מטרות החסד ששימשו לו כמצפן כל חייו, השליחות שאותה נטל ושאותה נשא באופן כה מעורר התפעלות והערצה על כתפיו משך 4 עשורים כמעט – הם שהתהפכו נגדו והתנקזו אל תוצאה משפטית כה מרחיקת-לכת – תוצאה שהקורא או השומע מתקשה להבינה ולקבלה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות