צעיר, תושב ראשון לציון, שנהג על קטנועו לפני כשלוש שנים באזור מגוריו, איבד לפתע את השליטה על ההגה, התהפך והוטח בעוצמה על הכביש. מיד לאחר התאונה חש הצעיר בכאבים עזים בברכו השמאלית, והובהל לבית החולים ‘איכילוב’ באמבולנס.
על פי התביעה, שהגישה עו”ד לירון ביבר-הררי ממשרד עו”ד ביבר לקואה חייקין הררי, בשמו של הצעיר נגד חברת הביטוח שביטחה את הקטנוע בביטוח חובה, התאונה אירעה לפני כשלוש שנים, בעת שהצעיר רכב על קטנועו.
מסיבה לא ברורה, הקטנוע החליק לפתע ונחת בעוצמה רבה על ברכו השמאלית של הצעיר.
לאחר שורה של בדיקות, בהן לא אובחנו שברים, הוא שוחרר לביתו, עם המלצות שונות, ביניהן רגל מורמת, קירור מקומי, משככי כאבים, דריכה בסיוע קביים וימי מחלה. מספר ימים לאחר מכן ביצע הצעיר בדיקת MRI, שבה אובחנו שני קרעים בברכו, וכתוצאה מכך הוא נאלץ לעבור שני ניתוחים.
חרף ביצוע הניתוחים, ולמרות טיפולי הפיזיותרפיה התכופים אותם עבר הצעיר, רגלו לא שבה לאיתנה, והוא מתקשה עד היום בהליכה ובעמידה ממושכת.
עו”ד לירון ביבר-הררי הגישה, בשם הצעיר, תביעה לפיצויים נגד חברת הביטוח שביטחה את הקטנוע בביטוח חובה.
לדבריה, בטרם התאונה, השלים הצעיר לימודי טבחות, ועבד לאורך שנים, כטבח ומנהל מסעדה. לאחר חודשים ארוכים של טיפולים ופיזיותרפיה, כשניסה הצעיר לשוב לעבודתו במטבח, הוא נוכח כי בשל מצבו, הוא איננו מסוגל לעמוד ולנוע כתמול שלשום, לאורך שעות ארוכות ואינטנסיביות, כנדרש מטבח במסעדה עמוסה, ונאלץ לפרוש מעבודתו.
לצורך קביעת שיעור נכותו, מינה בית המשפט מומחה בתחום האורתופדיה, אשר בדק את הצעיר. לאור תוצאות הבדיקה, קבע המומחה כי הצעיר סובל מנכות צמיתה משוקללת בשיעור של 35.2 אחוזים, ובנוסף קבע לו נכויות זמניות שונות.
לדברי עו”ד ביבר-הררי, התובע סיים 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות, ולאחר מכן למד בישול בבית ספר מקצועי. מגיל 18 הוא עובד כטבח ומנהל מטבח, ובשל התאונה, נגדעו באחת תוכניותיו של התובע להמשיך ולהתפתח בתחומו.
לדברי עו”ד ביבר-הררי, מאז שעזב את עבודתו כטבח, עובד הצעיר עם אביו בעסק המשפחתי, שם הוא מבצע עבודות מזכירות שונות לצד עבודות פיזיות קלות. עבודתו בחלקה, כך נטען, דורשת עמידה על הרגליים, וספק רב אם יצליח להתמיד בה לאורך זמן רב.
עוד טענה עו”ד ביבר-הררי, כי עבודתו של התובע בעסק המשפחתי מאפשרת לו אמנם פרנסה בכבוד, חרף מגבלותיו, אך אם ייווצר מצב, שבו התובע לא יוכל להמשיך לעבוד בעסק המשפחתי, מכל סיבה שהיא, לרבות סגירת העסק, ספק רב אם יוכל להשתכר שכר דומה במקום אחר. כך, לדבריה, סביר להניח, כי נכותו הגבוהה תבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית בהכנסתו.
לאחרונה, הגיעה עו”ד ביבר-הררי להסכם פשרה עם חברת הביטוח, שביטחה את הקטנוע בביטוח חובה, לפיו פוצה התובע בסכום של כ-700 אלף שקלים.
בית משפט השלום בראשון לציון נתן להסכם הפשרה תוקף של פסק דין.