מצרכים:
2 דפים של טורטיה
2 קופסאות טונה ‘ריו מרה’ בשמן זית 160 גרם
200 גרם עלי ברוקולי
1 לימון
1 שן שום
2 פרוסות גבינה צהובה
מעט מלח
מעט שמן זית
עלי חסה – לקישוט ולהגשה בצד
הוראות הכנה:
• חולטים את עלי הברוקולי במים רותחים עם מלח ומסננים.
• חותכים את העלים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
• מוסיפים מעט שמן זית, שום כתושה ואת הלימון ומערבבים.
• פורסים את דפי הטורטייה ומברישים מעט עם שמן זית מעל.
• חותכים את הגבינה הצהובה לריבועים קטנים ומסדרים על גבי הטורטיות, מעל מפזרים את תערובת הברוקולי ואת נתחי הטונה.
• מגלגלים את הטורטייה לצורת גליל ארוך, עוטפים בניילון נצמד ומניחים את הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
• מברישים את הגלילים בשמן זית וחותכים לטבעות בעובי 4 ס”מ כל אחת.
• אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.
המתכון באדיבות RIO MARE
הערה: הספרדים ההולכים בשיטת ה’בית יוסף’ נזהרים באכילת דגים וחלב