מתכון טעים, בריא ומחמם: תבשיל קארי ירוק ביתי עם קציצות דג

יעל חן
|
י"ח טבת התשפ"ג / 11.01.2023 14:55
תבשיל הקארי, שהגיע מהמזרח הרחוק, נחשב לאחד המאכלים העשירים והדומיננטיים: מלא בטעם, בארומה, בצבע ולא מעט יתרונות בריאותיים – המתאים לימי החורף הקרים • השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון: תבשיל קארי ירוק עם קציצות דג נימוחות, להכנה בייתית
מצרכים להכנת מחית קארי ירוק ביתי:

4 שיני שום קלופות
3 בצלי שאלוט
2 לימונים קלופים
2 גבעולים למון גראס
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 צרור כוסברה שטופה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)

אופן הכנת מחית קארי:

מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.

מערבבים את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).

מצרכים להכנת הקציצות:

1 ק”ג דג לבן ללא עור
2 שיני שום קצוצות דג
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1/2 כפית לימון גראס קצוץ
1 כפית גינג’ר מקולף וקצוץ
מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנת הקציצות:

טוחנים את הדג לבן בתוך מעבד מזון, מעבירים לבול ומוסיפים את כל המרכיבים.

מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבת המנה:

מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית

מניחים את השום והקרישה ומטגנים קלות

מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים

מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כדקה

מייצרים קציצות עגולות מהדג ומחברים אל תוך הרוטב

מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ-5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה)

מניחים את התבשיל על הצלחת ומסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים.

מומלץ להגיש ליד אורז לבן.