בעוד שרוב האנשים מקשרים בין תביעות רשלנות רפואית לרופאים – ונכון שרופאים הם היעד לתביעות רבות מסוג זה – אתם יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד מישהו שאינו רופא. יעדים נפוצים שאינם רופאים בתביעות רשלנות רפואית כוללים בתי חולים, מתקנים רפואיים ואחיות.
בתביעת רשלנות רפואית, טוען התובע כי איש מקצוע בתחום הבריאות לא עמד בסטנדרט הטיפול, ובשל כך נגרם למטופל פציעה, נזק או מוות. נפגעי רשלנות מקבלים פיצוי של מיליוני שקלים מדי שנה כתוצאה מתביעות אלו.
את מי אני יכול לתבוע על רשלנות רפואית מלבד רופאים?
כדי לענות על שאלה זו פנינו לעורך הדין שמואל קשיוב העוסק ברשלנות רפואית ונזקי גוף. עורך דין קשיוב ציין בפינו כי בעוד שתיקי רשלנות רפואית רבים הם נגד רופאים, הם אינם האנשים היחידים במקצוע הבריאות שיש להם חובת זהירות כלפי המטופלים. אם איש מקצוע יפר את חובת הזהירות שלו כלפי מטופל, הוא עלול להיות אחראי לרשלנות רפואית. כל אחד מהצדדים הבאים עלול להיות אחראי לרשלנות.
בתי חולים
בתי חולים הם יעד תכוף לתביעות רשלנות רפואית. בית חולים יכול לעתים קרובות להיות אחראי למעשיהם של עובדיו, לרבות רופאים ואחיות. משמעות הדבר היא שקורבן עשוי להגיש תביעות בו-זמנית נגד רופא או אחות שסיפקו לו טיפול לקוי ונגד בית החולים שבו קיבל את הטיפול. בתי חולים הם גם בדרך כלל גדולים ויש להם כמויות עצומות של הון, כלומר יש להם את הכסף הנדרש לשלם למטופל שנפגע. רבים מהם להוטים להתפשר מחוץ לבית המשפט ולהימנע ממאבק משפטי ממושך אם הם מאמינים שהתביעה שלכם מבוססת מספיק ובמקרים בהם אתם מיוצגים על ידי עורך דין מנוסה.
מתקנים רפואיים
רוב הטיפול הרפואי מתרחש במתקנים שאינם בתי חולים. לא משנה אם קיבלתם טיפול במרפאה דחופה, מרכז התמחות או מתקן רפואי אוניברסיטאי, על העסק או הארגון שנתנו שירותים רפואיים חלה חובת זהירות כלפיכם. אם עובד של המתקן הפר את החובה או סיפק טיפול לא הולם בכל דרך שהיא, ייתכן שעורך הדין יגיש את תביעתו כנגד המתקן הרפואי.
אחיות
בדיוק כמו רופאים, אחיות הן אנשי מקצוע רפואיים. כאשר מטופלים עוברים טיפול רפואי, הם מקבלים לעיתים קרובות יותר טיפול מעשי מאחיות מאשר מרופאים, מה שהופך את זה לעוד יותר חשוב שהאחיות יקיימו את חובת הזהירות שלהן. אחות שמתנהלת בצורה רשלנית עלולה לגרום לפציעה של המטופל ואף למוות. במצבים כאלה, האחות שהעניקה טיפול לא תקני יכולה להיות אחראית לרוב ביחד עם המוסד הרפואי בוא היא מועסקת.
מתי אוכל לתבוע איש מקצוע שאינו רופא?
רשלנות רפואית וטיפול לא הולם עלולים לקרות בדרכים רבות ושונות ולגרום לסוגים רבים ושונים של פציעות חמורות או קטלניות. להלן מספר דוגמאות נפוצות שעלולות להוות רשלנות רפואית.
שגיאות במהלך הטיפול
כאשר אתם עוברים ניתוח או טיפול רפואי כלשהו, אתם מצפים מאנשי המקצוע המטפלים בכם לנקוט בזהירות ובקפדנות בכל עת. אפילו השגיאה הקטנה ביותר עלולה לגרום לפציעה חמורה. אם רופא, אחות או כל אדם אחר שמטפל בכם עשה טעות או טיפל בצורה רשלנית, יש לכם את הזכות להגיש תביעה ולדרוש פיצוי.
טיפול או מעקב לא מספקים
לאחר הליך רפואי, אחיות ואנשי צוות נוספים מבצעים מעקב אחר המטופל. זה כולל ניטור חיוניים, אספקת מזון ונוזלים וחבישת פצעים. טיפול לא הולם יכול להוביל למחלה, לפציעה ואפילו למוות. הגורם שהתרשל, יחד עם מעסיקו, יכולים להיות אחראים במקרה זה.
טיפול תרופתי שגוי
אם סבלתם מפציעות בגלל תרופה שגויה, אתם עשויים להיות זכאים לפיצויים מהרופא שרשם אותה, מחברת התרופות שייצרה אותה או מהרוקח שניפק אותה.
סיכום ומסקנות
אם אתם חושדים שנפגעתם מרשלנות רפואית מומלץ מאוד שתפנו לעורך דין שעוסק בתחום כדי לבדוק את המקרה שלכם לעומק. אם המקרה שלכם מבוסס מספיק, אתם עושיים לקבל פיצוי כספי משמעתי בגין הנזקים שנגרמו ועתידים להיגרם לכם.