מחקר חדש: מספר המתים מנגיף הקורונה בעולם – פי 3 ממה שדווח

בעוד שלארגון הבריאות העולמי דווח על קרוב ל-5.5 מיליון מתים מנגיף הקורונה, צוות חוקרים בין-לאומי בשיתוף האוניברסיטה העברית סבור: המספר הנכון עומד על 14.8 מיליון מתים • הסיבה: מדינות כמו הודו, רוסיה ומצרים הציגו נתונים לא נכונים
חרדים 10
כ"א כסלו התשפ"ג / 15.12.2022 00:32

נגיף הקורונה עדיין בישראל והתחלואה עולה, כאשר שיעור הנדבקים היומי עומד על קרוב ל-19 אחוזים.

ממחקר חדש שפורסם היום (רביעי) בכתב העת המדעי Nature עולה, כי שיעור התמותה העולמי מקורונה גדול פי שלושה ממה שדווח באופן רשמי.

במחקר נטען, כי  מדינות העולם דיווחו לארגון הבריאות העולמי על 5.42 מיליון מתים, בעוד המספר הנכון עומד על 14.8 מיליון נפטרים.

צוות חוקרים בינלאומי, בשיתוף האוניברסיטה העברית, מציג טענה חדשה במחקר – על דיווחים סותרים של מדינות על היקף התחלואה והתמותה מהנגיף, מה שגרם לדבריהם למספר שגוי של הנספים מהנגיף.

במחקר שנערך בשיתוף הדוקטורנט אריאל קרלינסקי מהמחלקה לכלכלה והמרכז לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית, החוקרים טוענים כי שיעור התמותה בין השנים 2020-2021 קרוב ל-15 מיליון.

החוקרים סוברים, כי במדינות רבות – כמו הודו, רוסיה ומצרים – התמותה מקורונה הייתה גבוהה משמעותית ממה שדווח באופן רשמי.

המחקר הוא תולדה של וועדת מומחים, שכינס ארגון הבריאות העולמי, להערכת התמותה מקורונה, כללה חוקרים ממדינות שונות. על מנת לכמת את רמות התמותה מהנגיף בקנה מידה עולמי, הם ערכו השוואה בין נתוני התמותה של השנים 2020-2021 לבין מספר מקרי המוות מכל הסיבות שהיה צפוי בהיעדר המגפה.

“ראינו שבחודש מרץ 2021, למשל, הצפי לתמותה בברזיל היה 117 אלף איש בממוצע, כאשר בפועל נפטרו מעל 212 אלף”, הסביר הדוקטורנט אריאל קרלינסקי. “השתמשנו במודל מתמטי סטטיסטי כדי לחזות מקרי מוות ולהסיק את רמת התמותה מקורונה במדינות שדיווחו נתונים חלקיים או לא דיווחו כלל”.

לטענת החוקרים, המודל שפיתחו מסוגל לחשב את היקף התמותה העודפת במדינות עם נתונים חסרים בהתאם למאפיינים, כמו רמת פיתוח כלכלי או מיקום גיאוגרפי.

קרלינסקי: “במדינות רבות, כמו למשל הודו, רוסיה, ניקרגואה ואפילו במצרים השכנה, התמותה מקורונה הייתה גבוהה משמעותית בהשוואה למה שדווח, כשלכל מדינה היה את השיעור שלה – למשל, פי 10 בהודו או פי 5 ברוסיה. בסך הכל, האומדן שלנו הוא 14.83 מיליון מקרי מוות עודפים שקשורים לקורונה ברחבי העולם – הערכה גבוהה פי 3 מהמספרים הרשמיים באותה תקופה”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות