להכנה גם בבית לכבוד חנוכה: מתכון קליל וטעים לסופגניות ללא גלוטן

יעל חן
|
י"ז כסלו התשפ"ג / 11.12.2022 11:26
רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ‘ביגה’, מגיש מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן, שכל אחד יכול להכין בבית – וההצלחה מובטחת • המתכון מעולה, טעים, קל, ומהיר ומומלץ לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק
חומרי גלם:

תערובת ללא גלוטן – 500 גרם
סוכר – 75 גרם
שמרים יבשים – 17 גרם
מים – 525 גרם
שמן קנולה – 30 גרם
מלח – 5 גרם

הוראות הכנה:

יש להכניס לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ולערבב במהירות נמוכה

תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.

להוסיף את המלח, לערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד.

משקל: משקל סופגנייה לפני אפייה, כ-70 גרם כל אחת (כ-16 סופגניות)

תנאי אפייה:

טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס

זמן אפייה: 11-14 דק’