מרכז הבית היהודי יקבע היום: האם בנט יהפוך לשליט יחיד
היום (שלישי) בשעה 17:00 יתכנסו חברי מרכז מפלגת הבית היהודי באוניברסיטת תל אביב כדי להצביע על חוקת המפלגה. חברי המרכז יידרשו להכריע האם לתמוך בחוקה אותה הציע יו”ר המפלגה נפתלי בנט או שלא. אם תתקיים הצבעה על החוקה – סביר להניח שהיא תאושר.
חוקת המפלגה החדשה מעניקה ליו”ר סמכויות נרחבות ולמעשה שליטה מלאה בתנועה ובגיבוש רשימתה.
הבוקר דן בית המשפט המחוזי בתל-אביב בעתירה של שבעה מחברי מרכז הבית היהודי, בדרישה לדחות את הועידה. לטענתם, נרשמו אי סדרים ולאור מה שהם מכנים ‘מנהל לא תקין’. מי שהגיש את העתירה היה עו”ד משה חניא, אליה הצטרף גם ח”כ יוני שטבון, הנחשב ממורדי הסיעה וכמי שאינו מיישר קו עם בנט.
בית המשפט דחה את העתירה. “מה שעומד לנגד עיני המבקשים הוא לא תקינות פעילות המפלגה, אלא אינטרסים פוליטיים. זכויות חברי המפלגה אינן נפגעות”, קבע השופט.
במהלך הימים האחרונים אסף ח”כ יוני שטבון חתימות הנדרשות לביצוע הצבעה חשאית. על פי החוקה הנוכחית, דרושות שישית מהחתימות של הנוכחים בעת ההצבעה. הבוקר בישר שטבון כי השיג את החתימות הנדרשות, כאשר לדבריו השיג מאות חתימות הדורשות הצבעה חשאית – הרבה מעבר למספר הנדרש. “השטח בוער ואני בטוח שהציונות הדתית תאמר היום את דברה – ‘לא למפלגה של איש, כן לערכים ודמוקרטיה'”, אמר.
שטבון קרא לחברי המרכז “שלא להיכנע ללחצים, אל תפחדו לומר לא לחוקה המפצלת הזאת”. בנוסף, הבטיח: “מיד לאחר שנבלום את החוקה, נוביל מהלך של איחוד המחנה הציוני דתי”.
איילת שקד: אל תסגרו את הדלת בפני
מנגד נשמעים קולות רבים התומכים בחוקה החדשה.
יו”ר מרכז ישיבות בני עקיבא וראש ישיבת אור עציון, הרב חיים דרוקמן, פנה הבוקר לחברי מרכז הבית היהודי: “איני מתמצא בפרטי החוקה אבל וודאי יכול להגיד שאין מגמתה חלילה לשנות ולפגוע בערכי הציונות הדתית כפי שטוענים המתנגדים. יש לי אמון מלא בהנהגת הבית היהודי שמטרתה הרמת קרן הציונות הדתית למען העם התורה והארץ, במדינת ישראל כולה”.
הרב דרוקמן הגיב לדברים שעלו בקרב מתנגדים בימים האחרונים ואמר: “קשה לי לשמוע בהקשר החוקה, כמו בכל עניין שיש לגביו חילוקי דעות, איומים על פילוגים ופיצולים. חייבים להיות מאוחדים גם אם יש חילוקי דעות. יש להתייחס לכל הנושא מתוך אחדות מלאה, שהעניין בכללותו שהוא גדול מעל ומעבר לכל הדעות. אנחנו הולכים ביחד, ונמשיך ביחד תמיד”.
יו”ר הבית היהודי השר נפתלי בנט בירך על דברי הרב דרוקמן ואמר: “אני מודה לרב דרוקמן על דבריו החשובים ועל תמיכתו בהנהגת הבית היהודי. הרב דרוקמן הוא סמל להובלה ציבורית רוחנית מתוך אחריות כוללת על כלל עם ישראל. אנו נמשיך לצמוח מתוך אחדות למען ארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל”
יו”ר סיעת הבית היהודי ח”כ איילת שקד פנתה אמש בהודעה לחברי המרכז בבקשה להגיע לוועידה ולתמוך בחוקה. “לפני שנתיים הגעתי למפלגה שהיתה על סף הכחדה”, אמרה. “התקבלתי בצורה מופלאה. נתנו לי להרגיש במפלגה כמו ביתי השני, לפעמים אפילו הראשון. הבאנו ביחד ציבורים חדשים למפלגה, עשינו קפיצה אדירה, פתחנו את הבית בפני כל מי שרוח יהודית וציונית נושבת בו.
“מאז אני פועלת בכנסת בשבילכם בכל שניה מזמני. בכל כוחי. אני נותנת את הנשמה למפלגה הזאת, ונלחמת להצלחתה. חברים – אל תסגרו את הדלת בפני ובפני חבריי. הבית היהודי הוא גם הבית שלנו. עכשיו אני מבקשת מכם: תאשרו את החוקה”.
שקד הזכירה את ההתנתקות, בה מפלגת הציונות הדתית היתה חלשה מכדי לעצור את עקירת 8,000 המתיישבים מגוש קטיף וצפון השומרון. “כשפינו את גוש קטיף לא הבנו איך העם לא היה איתנו”, אמרה. “יש לנו הזדמנות היסטורית להתחבר עכשיו לעם ישראל ולהגיע להנהגת המדינה. יש לנו הזדמנות היסטורית לעצור את התוכניות המסוכנות של השמאל. יש לנו הזדמנות היסטורית לחזק את עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל. השמאל מייחל שניכשל, בואו לא ניתן לו את התענוג הזה”.
אורי אריאל לבנט: דחה ההצבעה לשבועות מספר
בתוך כך שיגר היום שר השיכון עוד מכתב אל יו”ר סיעת הבית היהודי נפתלי בנט, כשהנידון הוא: “החוקה המוצעת”.
“בדרך אקראי הגיעה אלי הצעת החוקה שאתה מביא לאישור בפני חברת מרכז המפד”ל החדשה-הבית היהודי, קראתי, ויש לי כמה פליאות, אציין את חלקן ואולי תוכל להבהיר לי”, כותב השר אריאל, ומפרט את הסעיפים המעוררים אצלו “פליאות”.
- עמ’ 4 “פרק זכויות החברים”.
א. סעיף 18: “הזכות לבחור בבחירות למוסד של המפלגה או למוסד שהמפלגה מיוצגת בו נרכשת על ידי תקופת הכשרה בת 13 חודשים רצופים של חברות”.
אם הבחירות יתקיימו בתקופה שלפני 13 חודשים, איך יוכלו לבוא לידי ביטוי עשרות אלפי בוחרים שהם בוחרי האיחוד הלאומי – תקומה?? – תוהה אריאל.
ב. סעיף 19: “הזכות להציג מועמדות ולהיבחר למוסד של המפלגה או למוסד שהמפלגה מיוצגת בו נרכשת על ידי תקופת הכשרה בת 25 חודשים רצופים של חברות”.
אם הבחירות יתקיימו בתקופה שלפני 25 חודשים, איך יוכלו לבוא לידי ביטוי עשרות אלפי בוחרים שהם בוחרי האיחוד הלאומי – תקומה?!
ג. סעיף 21: “יו”ר המפלגה רשאי, על פי שיקול דעתו, לקצר את תקופות ההכשרה האמורות לעניין הזכות לבחור והזכות להיבחר, בין באורח כללי ובין באורח אישי. בקשה אישית לקיצור תקופת הכשרה לגבי מי שהודיע בציבור כי הוא מבקש להתמודד לכהונת יושב ראש המפלגה תאושר על ידי וועדת הבחירות ולא על ידי יו”R המפלגה”.
האם היו”ר לא מעוניין לקלוט את עשרות אלפי הבוחרים של האיחוד הלאומי – תקומה מכיוון שלדעתו הם עשויים לבחור בבחירות המקדימות מועמדים שאינם מומלצי היו”ר?
ד. מוסדות המפלגה: איך עשרות אלפי בוחרי האיחוד הלאומי – תקומה (בהנחה שיקלטו) יוכלו להשפיע על בחירת כל המוסדות (מיו”ר ועד אחרון המוסדות) שהם חשובים ומכריעים בחיי היום-יום ובוודאי לקראת הבחירות?
ה. מרכז המפלגה: סעיף 44: “מרכז המפלגה יכהן 5 שנים”. האם 5 שנים לא יהיה לבוחרי האיחוד הלאומי מקום במרכז? אם לא יהיו, איך ישפיעו על כל תפקידי המרכז?
למרות קוצר הזמן, אודה לך אם תענה לי לפני ההצבעה.
למען הסר ספק, אני חוזר על הצעתי שתפעל לדחיית ההצבעה לשבועות מספר ובזמן הזה נפעל יחדיו למיזוג כפי שנחתם בין המפלגות.. אני משוכנע שאם תיעתר מרכז המפד”ל החדשה יעמוד איתן וייתן הזדמנות למיזוג”.
תגובות
אין תגובות