חורף חם: שף ירון ברקת חושף את מתכון מרק הבורשט של ‘סומאק’

יעל חן
|
י"ב כסלו התשפ"ג / 06.12.2022 17:16
הטמפרטורות נמוכות ואין כמו מרק חם כדי לעבור את החורף בצורה נעימה • במסעדת השף סומאק בהר כנען שבצפת מגישים מידי יום ספיישל של מרקים: אחד המיוחדים בסומאק הוא מרק בורשט •  שף המסעדה: “האווירה האירופאית בסומאק בפרט ובצפת בכלל מתחברת נפלא עם מרק הבורשט הרווי בכל כך הרבה ירקות בריאים ומזינים” 

מצרכים:

בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף/ אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.

תבלינים:

פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צילי גרוס, פלפל אנגלי, כרכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה

אופן ההכנה:

מרתיחים ליטר מים בסיר גדול ומניחים כ-4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול.

במקביל, נטגן את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.

לאחר הטיגון נאחד את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול, נוסיף עוד כליטר מים וכ-6 עגבניות מרוסקות.

לאחר רתיחה נוסיף ג’וליאנים של הכרוב הלבן, נוסיף קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.

לאחר כשעה של בישול, מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים.

 

• המרק, כמו מגוון מרקים נוספים, מוגש כחלק מספישל מרקים יומי במסעדת השף סומאק בהר כנען בצפת. שאלו את המלצר איזה מרק היום בתפריט