חורף חם: שף ירון ברקת חושף את מתכון מרק הבורשט של ‘סומאק’
מצרכים:
בצל, סלרי, גזר, שום, סלק טרי, כרוב לבן, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, ציר מרק עוף/ אבקת מרק עוף, עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון טרי.
תבלינים:
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה או צילי גרוס, פלפל אנגלי, כרכום, כמון, פלפל שחור גרוס, מלח ים, עלי דפנה
אופן ההכנה:
מרתיחים ליטר מים בסיר גדול ומניחים כ-4 סלקים חתוכים לקוביות גסות לבישול.
במקביל, נטגן את הירקות הקצוצים: בצל, גזר, סלרי, שום וסלק מגורד.
לאחר הטיגון נאחד את כל הירקות יחד עם הסלק בסיר הגדול, נוסיף עוד כליטר מים וכ-6 עגבניות מרוסקות.
לאחר רתיחה נוסיף ג’וליאנים של הכרוב הלבן, נוסיף קוביות של 3 תפוחי אדמה ותבלינים.
לאחר כשעה של בישול, מוסיפים מעט מיץ לימון ומשפרים את הטעם באמצעות התבלינים.
• המרק, כמו מגוון מרקים נוספים, מוגש כחלק מספישל מרקים יומי במסעדת השף סומאק בהר כנען בצפת. שאלו את המלצר איזה מרק היום בתפריט
תגובות
אין תגובות