ועדת הכספים אישרה תקציב ועדת הבחירות: כמה עולה לנו כל בוחר?
ועדת הכספים בראשות ח”כ אלכס קושניר, אישרה היום (ראשון) את הצעת תקציב ועדת הבחירות המרכזית, לבחירות לכנסת ה-25.
מודיעין בחירות: רוצים לבדוק את מיקום הקלפי שלכם וזכאות? כנסו
הצעת התקציב עומדת על כ-538 מיליון שקלים, מתוכם כ-23 מיליון שקלים הוצאות קורונה, וכ-153 מיליון שקלים שכר עובדי יום הבחירות – המהווה 28% מהתקציב. התקציב לא כולל את התקציב השוטף של ועדת הבחירות לשנת 2022, על סך 45 מיליון שקלים, אשר אושר בנובמבר 2021.
לשם השוואה, הצעת התקציב לבחירות לכנסת ה-24 עמדה על כ-675 מיליון שקלים, מתוכם כ-231 מיליון שקלים הוצאות קורונה, וכן תקציב שוטף של ועדת הבחירות לשנת 2021 בגובה כ-19 מיליון שקלים. מתוך תקציב זה בוצעו בפועל כ-550 מיליון שקלים.
מנכ”לית ועדת הבחירות, אורלי עדס, התנצלה על הגשת התקציב כה סמוך לבחירות, וציינה כי הדבר נובע מסד הזמנים הלחוץ שעמד בפני הוועדה.
לשאלת יו”ר הוועדה, ח”כ אלכס קושניר, לפער בין תקציבי הבחירות לכנסת ה-24, לבחירות לכנסת ה-25, בניקוי תוספות קורונה ותקציב הוועדה השוטף שנכלל כאמור בתקציב הקודם שאושר, הצביעה עדס על התייקרויות בעלויות השכירות, על גידול בהוצאות שמירה וביטחון, הן מבחינת שעות והן מבחינת התעריף, וכן על כ-16 מיליון שקלים כספי רזרבה, אשר בבחירות לכנסת ה-24 לא אושרו מצד ועדת הכספים, נוכח גידול משמעותי בתקציב הוועדה.
עוד צוין, כי נרשמה עלייה בשכר מזכירי הקלפיות נוכח הדרישות מהתפקיד, וכן על עדכון שכר כלל העובדים בהתאם לעדכון המדדים במשק.
ידידיה גרינוולד, נציג משרד האוצר ציין, מנגד, כי “התקציב מובא 9 ימים לפני יום הבחירות, זה די מקשה על היכולת לערוך שינויים מהותיים בתקציב שהוועדה ביקשה. אנחנו לא גורמי המקצוע שדנים או מאשרים את פרטי התקציב, יש בזה סמכות בלעדית לוועדה, אך אנחנו רואים גידול מאוד משמעותי בתקציב הוועדה, אם אני הולך לתקציב לכנסת ה-21, התקציב עמד על 281 מיליון שקלים, גידול של 82%, אם אני הולך לבחירות לכנסת הקודמת, אני רואה גידול של 70 מיליון שקלים”.
גרינוולד התייחס לבקשת הוועדה לסעיף הרזרבה: “בדרך כלל תקציב זה מגיע אחרי קביעת מסגרת התקציב, מתוך התקציב שנקבע, התקציב לא מאושר יחד עם הרזרבה. 9 ימים לפני הבחירות, אנחנו לא רואים צורך לקבוע רזרבה מעבר למה שהוועדה קבעה שיהיה הצורך שלה”.
לאור הדברים תהה יו”ר הוועדה, ח”כ קושניר האם יש צורך בסעיף הרזרבה.
מנכ”לית ועדת הבחירות דחתה את דברי נציג האוצר: “בכל שנה היה יושב נציג שלכם אתנו על 3 אחוזי רזרבה לצד התקציב, כל שנה אנחנו מחזירים עודפים, החזרנו 110 מיליון שקלים על הבחירות הקודמות, אבל אנחנו מבקשים את הרזרבה כי אני לא יודעת מה יהיה, היו מקרים של מבצעים צבאים במקביל לבחירות, אירוע משמעותי של סייבר יכול חלילה לדרוש תקציב שלא תוקצב, ככל שלא נעשה שימוש, הכסף הזה חוזר, לכן אני מבקשת את אישורכם, נהגנו בזהירות בכספים.
“לעניין ההשוואה של נציג האוצר לכנסת ה-21, זה כמו שאשווה את תקציב משרד האוצר לתקציבו לפני 16 שנה, מאז הבחירות לכנסת ה-21 עברנו קפיצה הדומה ל-16 שנה, התפתחות מספר הקלפיות לא דומה לשום דבר, רק פרויקט טוהר הבחירות זה תוספת של 70 מיליון שקלים, ואני יכולה לתת דוגמאות רבות, שכל סעיף כזה הוא עשרות מיליוני שקלים”.
בתום הדיון, אישרה ועדת הכספים את התקציב המבוקש.
במסמך ועדת הבחירות מפורט כי לצד 45 עובדי ועדת הבחירות הקבועים, הפועלים כל השנה, הופכת הוועדה בתקופת מערכת הבחירות, למערכת בת 26 זרועות – 20 ועדות אזוריות ו-6 ועדות משנה, שמתופעלות על ידי כ-1,100 עובדים, במסגרת זו יוקמו למעלה מ-12,600 קלפיות מסוגים שונים, ברחבי הארץ ביום הבחירות.
הקלפיות יתופעלו באמצעות למעלה מ-60,000 בעלי תפקידים שונים, וכן למעלה מ-70,000 חברי ועדות קלפי.
עלות הבחירות בגין כל בוחר תעמוד בבחירות אלה על 78.83 שקלים, על פי מספר בעלי זכות הבחירה נכון למועד הכנת התקציב – 6,788,804.
תגובות
אין תגובות