מנה עיקרית חגיגית מהממת: מתכון לשוקיות עוף על מצע תבשיל חומוס

השף מאיר בראל מגיש במגזין 'טועמיה': מנה עיקרית שתתאים לכם לסעודות חגי תשרי - שוקיות עוף על תבשיל חומוס, לצד קוסקוס ביתי • מנת יוקרה שמתאימה לחג
שף מאיר בראל
כ"ה אלול התשפ"ב / 21.09.2022 12:45

כמות: 6 מנות/ זמן: שעה/ קושי: בינוני/ כשרות: בשרי

המצרכים:

8 שוקי עוף

4 שיני שום

3 כפות פפריקה מתוקה בשמן

1 שימורי חומוס מבית מעולה

חופן כוסברה

מלח גס

פלפל גרוס

שליש כוס שמן זית

כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

• שוטפים היטב את שוקי העוף. מסירים את העור וחותכים את הבשר שסביב תחתית השוק בצורה מעגלית כמו טבעת ובכך מנתקים את הבשר מתחתית שוק העוף. כעת כל שנותר הוא להפוך את הבשר כלפי מעלה באופן שייראה כמו סוכריות.

• מחממים מחבת כבדה ומעט עמוקה ומזלפים מעט שמן זית. מטגנים עד השחמה את שוקי העוף ההפוכות. מתבלים את השוקיים בתערובת של מלח פלפל ופפריקה ומעסים היטב.

• מעבירים לתבנית ואופים בחוף של 160 מעלות למשך 45 דקות.

• בינתיים מכינים את התבשיל: לסיר עמוק מוסיפים שליש כוס שמן עם שיני השום ומבשלים אותם כחמש דקות בשמן על חום נמוך.

• מוסיפים את הפפריקה ואת גרגרי החומוס.

• מתבלים, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים למשך 30 דקות על סף רתיחה.

מייד עם צאת השוקיים מהתנור מכניסים לסיר ומבשלים יחד עם הרוטב לעשר דקות.

• מגישים כמה כפות מהתבשיל חומוס מומלץ לצד קוסקוס ביתי ומעל את העוף.

באדיבות מגזין טועמיה. לפרטים:  מייל ואתר  

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות