הקינוח לשולחן ראש השנה: סהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש

השף מאיר בראל מגיש במגזין 'טועמיה': קינוח לסעודת ראש השנה שישאיר את בני המשפחה והאורחים המומים - סהר פילו ותפוח מזוגג על קרם דבש • וזה גם לא קשה להכנה במיוחד
שף מאיר בראל
כ"ה אלול התשפ"ב / 21.09.2022 12:34

קושי: בינוני/ כמות: 6 מנות/ זמן: 30 דקות/ כשרות: פרווה

המצרכים:

8 עלי פילו

מעט שמן קנולה

100 גרם אבקת סוכר

כף קינמון טחון

6 מקלות קינמון

6 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית

6 כפות דבש של מעולה

לקרם דבש:

1 מיכל שמנת מתוקה

200 מ”ל חלב או חלב שיבולת שועל/ סויה

2 חלמונים

3 כפות קורנפלור

חצי כוס דבש של מעולה

אופן ההכנה:

• את עלי הפילו מפרידים אחד אחד מעל בעזרת מברשת מורחים מעט שמן קנולה.

• מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון היטב. מפדרים את עלי הפילו באבקת סוכר וקינמון.

• מסדרים את עלה הפילו בתוך תבנית קטנה באופן שתתקבל צורת קערה.

• אופים בתנור חם בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.

• בינתיים שוטפים היטב את תפוחי העץ ומוציאים בעזרת כפית או כף פריסאית את ליבת התפוח.

• בתוך החור שנוצר משחילים מקל קינמון מסדרים את התפוחים על גבי נייר אפייה בתבנית.

• ומעל כל תפוח מזלפים כף דבש מעולה ואבקת סוכר קינמון.

• מכניסים לאפייה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהתפוח רך לחלוטין אך לא שרוף.

מכינים את הקרם:

• בכלי אחד מערבבים את החלב עם שני החלמונים והקורנפלור.

• בסיר קטן מחממים את השמנת והדבש עד לסף רתיחה.

• כשהסיר עומד לרתוח מנמיכים את האש ותוך ערבוב מהיר מוסיפים את החלב ומערבבים בלי להפסיק למשך שתי דקות.

• כעת מניחים לרתוח על אש נמוכה תוך ערבוב עדין. ברגע שהתערובת רתחה מכבים את האש ומניחים לצינון קל.

• כעת מסדרים בצלחת יוצקים רוטב חם ומעליו מסדרים את התפוח והבצק כמו בתמונה.

באדיבות מגזין טועמיה. לפרטים:  מייל ואתר  

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות