תוך רבע שעה: כך תכינו ירקות מזוגגים בטריאקי שום וג’ינג’ר

השף מאיר בראל מגיש במגזין 'טועמיה': לפתוח ארוחה חגיגית בחגי תשרי עם ירקות מזוגגים בטריאקי שום וג'ינג'ר • קל להכנה ונראה מרשים
שף מאיר בראל
כ"ה אלול התשפ"ב / 21.09.2022 12:14

דרגת קושי: קל/ כמות: 4 מנות/ זמן: 15 דקות/ כשרות: פרווה

המצרכים:

5 גזרים בינוניים

1 חבילת סלק מבושל

4 בצלים ירוקים (החלק הלבן)

4 כפות שמן קנולה של מעולה

4 כפות דבש

2 שיני שום כתושות

2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר

קורט מלח גס של מעולה

חצי כפית פלפל לבן דק

לרוטב בתחתית:

4 כפות רוטב טריאקי שום וג’ינג’ר של מעולה

כף מים

אופן ההכנה:

• פורסים את הגזרים ואת הסלק לאצבעות רחבות

• אורך האצבעות לא יעלה על 4 ס”מ.

• שוטפים היטב את הבצלים, חותכים את החלק הירוק ומשאירים את החלק הלבן הבשרני.

• את הסלקים מניחים על נייר סופג לפחות 10 דקות לפני הזיגוג כדי שלא יפרישו צבע סגול עמוק.

• מחממים מים בסיר קטן ומבשלים את הגזרים למשך 10 דקות במים רותחים. מעבירים לכלי נפרד.

• מחממים מחבת כבדה. שמים שמן של חברת מעולה במחבת ומוסיפים את הירקות ומתחילים לצרוב בעדינות על אש נמוכה.

• כאשר הירקות חמים – מוסיפים את רוטב הדבש השום והג’ינג’ר של חברת מעולה וממשיכים לצרוב ואז מעלים בבת אחת את האש ללהבה גדולה ויוצרים זיגוג ‘קרמלי’ בזכות השמן והדבש.

• ברגע שהירקות נראים מזוגגים יפה ממליחים ומפלפלים.

• מדללים 5 כפות רוטב טריאקי שום וגינגר של מעולה עם כף מים ויוצקים מעט לצלחת בצורה מוארכת.

• על הרוטב מניחים את הירקות המזוגגים ומעליהם את שארית נוזלי הזיגוג.

• ממליחים שנית במעט מלח גס.

באדיבות מגזין טועמיה. לפרטים:  מייל ואתר  

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות