תוך רבע שעה: כך תכינו ירקות מזוגגים בטריאקי שום וג’ינג’ר
דרגת קושי: קל/ כמות: 4 מנות/ זמן: 15 דקות/ כשרות: פרווה
המצרכים:
5 גזרים בינוניים
1 חבילת סלק מבושל
4 בצלים ירוקים (החלק הלבן)
4 כפות שמן קנולה של מעולה
4 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח גס של מעולה
חצי כפית פלפל לבן דק
לרוטב בתחתית:
4 כפות רוטב טריאקי שום וג’ינג’ר של מעולה
כף מים
אופן ההכנה:
• פורסים את הגזרים ואת הסלק לאצבעות רחבות
• אורך האצבעות לא יעלה על 4 ס”מ.
• שוטפים היטב את הבצלים, חותכים את החלק הירוק ומשאירים את החלק הלבן הבשרני.
• את הסלקים מניחים על נייר סופג לפחות 10 דקות לפני הזיגוג כדי שלא יפרישו צבע סגול עמוק.
• מחממים מים בסיר קטן ומבשלים את הגזרים למשך 10 דקות במים רותחים. מעבירים לכלי נפרד.
• מחממים מחבת כבדה. שמים שמן של חברת מעולה במחבת ומוסיפים את הירקות ומתחילים לצרוב בעדינות על אש נמוכה.
• כאשר הירקות חמים – מוסיפים את רוטב הדבש השום והג’ינג’ר של חברת מעולה וממשיכים לצרוב ואז מעלים בבת אחת את האש ללהבה גדולה ויוצרים זיגוג ‘קרמלי’ בזכות השמן והדבש.
• ברגע שהירקות נראים מזוגגים יפה ממליחים ומפלפלים.
• מדללים 5 כפות רוטב טריאקי שום וגינגר של מעולה עם כף מים ויוצקים מעט לצלחת בצורה מוארכת.
• על הרוטב מניחים את הירקות המזוגגים ומעליהם את שארית נוזלי הזיגוג.
• ממליחים שנית במעט מלח גס.
—
תגובות
אין תגובות