רוצים להפתיע בסעודת ראש השנה? מתכון לרול זוקיני ממולא קבב דג

שף מאיר בראל
|
כ"ה אלול התשפ"ב / 21.09.2022 12:03
השף מאיר בראל מגיש במגזין ‘טועמיה’: מנה טעימה ומיוחדת שמתאימה לסעודות ראש השנה – רול זוקיני ממולא קבב דג • וזה יקח לכן רק חצי שעה

קושי: בינוני/ כמות: 6 מנות/ זמן: 30 דקות/ כשרות: פרווה

המצרכים:

4 קישואי זוקיני גדולים

שן שום כתושה

פילה דג בורי או דניס קצוץ לקוביות

חופן כוסברה

מלח גס

פלפל גרוס

מעט שמן זית

חלבון מביצה אחת

לרוטב:

כוס רוטב ויניגרט חרדל מבית מעולה

3 כפות מיונז

חצי כפית חרדל חלק

אופן ההכנה:

• פורסים בעזרת מנדולינה את הקישואים לאורכם. המטרה לייצר שכבות ארוכות ואחידות של זוקיני.

• מסדרים את הזוקיני על תבנית ומזלפים מעל הזוקיני מעט שמן זית ומלח.

• אופים בתנור חם על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק ומוציאים לצינון.

מכינים את תערובת הדג:

•  מערבבים את קוביות הדג עם השום הכתוש, כוסברה קצוצה, מלח פלפל, 3 כפות שמן זית של מעולה וחלבון הביצה.

•  מערבבים היטב היטב את התערובת עד שהיא מתחילה להיות דביקה. בתוך כל עלה זוקיני מניחים כף מתערובת הדג ומגלגלים.

•  מסדרים את הגלילות עומדות בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.

•  מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל.

•  בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 3 כפות לצלחת.

•  מסדרים על הרוטב האיולי שהכנו גלילות דג, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים.

באדיבות מגזין טועמיה. לפרטים:  מייל ואתר