קושי: בינוני/ כמות: 6 מנות/ זמן: 30 דקות/ כשרות: פרווה
המצרכים:
4 קישואי זוקיני גדולים
שן שום כתושה
פילה דג בורי או דניס קצוץ לקוביות
חופן כוסברה
מלח גס
פלפל גרוס
מעט שמן זית
חלבון מביצה אחת
לרוטב:
כוס רוטב ויניגרט חרדל מבית מעולה
3 כפות מיונז
חצי כפית חרדל חלק
אופן ההכנה:
• פורסים בעזרת מנדולינה את הקישואים לאורכם. המטרה לייצר שכבות ארוכות ואחידות של זוקיני.
• מסדרים את הזוקיני על תבנית ומזלפים מעל הזוקיני מעט שמן זית ומלח.
• אופים בתנור חם על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בדיוק ומוציאים לצינון.
מכינים את תערובת הדג:
• מערבבים את קוביות הדג עם השום הכתוש, כוסברה קצוצה, מלח פלפל, 3 כפות שמן זית של מעולה וחלבון הביצה.
• מערבבים היטב היטב את התערובת עד שהיא מתחילה להיות דביקה. בתוך כל עלה זוקיני מניחים כף מתערובת הדג ומגלגלים.
• מסדרים את הגלילות עומדות בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
• מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל.
• בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים 3 כפות לצלחת.
• מסדרים על הרוטב האיולי שהכנו גלילות דג, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים.
—