עקיצה? בני גנץ: “יאיר לפיד קיבל ממשלה, אבל לא הקים אותה”

בראיון לפרשן לענייני צבא וביטחון יואב לימור בכנס המשילות והביטחון האישי של 'ישראל היום': "נתניהו הפר את כל ההבטחות וגמר את העניין מבחינתי" • על תמיכת המשותפת: "יחליטו בסוף מה הם רוצים" • על איראן: "יש גם אופציה צבאית"  • על הפלשתינים: "לא מצטער על המגעים" 
חרדים 10
כ"ג אלול התשפ"ב / 19.09.2022 14:05

שר הביטחון בני גנץ השתתף היום (שני) בכנס המשילות והביטחון האישי של ‘השומר החדש’ בשיתוף ‘ישראל היום’ ושוחח עם יואב לימור על נסיעותיו לארה”ב, המצב הביטחוני ברשות הפלשתינית ובישראל – ועל מערכת הבחירות.

אמרת שאתה מקווה שהרשימה המשותפת תתמוך בך, אתה מצטער על כך?

“אני לא נכנס למה אנשים ממליצים או לא, כל רשימה תבחר על מי היא ממליצה. אזרחי ישראל הערבים יחליטו בסוף מה הם רוצים. אני מוביל סיעה חוצת גושים. אם נלך עם הגושים נגיע לבחירות שישית ושביעיות. הפתרון היחידי זה חציית הגושים. יש לי סיעה שלנו עם מנהיגים נוספים: אנשים מימין ומשמאל. זו המורכבות של החברה הישראילת אותה אני מייצג ואני מאמין שאנו יכולים להתפתח ולהוביל את המדינה.

“או שלנתניהו יהיה 61 ותקום ממשלה שתעמיק את הפילוג, או שאני אקים ממשלה. אני לא רואה את יאיר מצליח להקים ממשלה. הוא קיבל ממשלה אבל לא הקים אותה. אבל בשביל זה יש בחירות ונקבל כל תוצאה. אני מאמין שהמחנה הממלכתי מדבר אל הרבה אנשים בחברה הישראלית ואנשים יכירו שאנו הפתרון”.

תשב עם נתניהו?

“צריך לזכור: הלכתי לממשלת אחדות כי האחדות הייתה חשובה לי בתקופה הכי קשה של מגפה, ביטחון וכלכלה. נתניהו הפר את כל ההבטחות וגמר את העניין מבחינתי”.

על ההסכם המתרקם בין איראן למעצמות אמר: “היו שתי נסיעות לארה”ב, שתיהן בעלות חשיבות ביטחונית. השיח שלנו עם האמריקנים הוא דבר חשוב, במיוחד כשלא מסכימים על משהו. כמובן זה נוח הרבה יותר להסכים, אבל דווקא חשוב לשמר שיח, רובו שקט ולא ציבורי, עם הידידה הגדולה ביותר. האמריקנים מקשיבים ואנו מחדדים להם את הפערים בתוך ההסכם. אני לא יודע אם יהיה הסכם אבל איראן היא בעיה לעולם, בעיה לאזור וסכנה לישראל”.

האם זה טוב לישראל שלא יהיה הסכם?

גנץ: “היה טוב שיהיה הסכם טוב, אבל לא טוב אם יש הסכם לא טוב. האלטרנטיבה להסכם לא טוב היא להמשיך עם הלחצים כדי שיהיה הסכם טוב. האמריקנים והאירופאים לא עובדים עם סט האינטרסים שלנו, אבל אנו ממשיכים ללחוץ ככל שניתן. יש להדגיש שאנו לא צד להסכם והעובדה שאיראן לא הגיעה לגרעין היא חיבור של מה שקרה לה לאורך השנים וגם כי הם הבינו שלא כדאי להם ללכת למהלך הזה ואנו צריכים להיות מוכנים לפעול ולצבור כוח”.

מה יקרה אם איראן תפרוץ לגרעין?

“אנו נערכים לזה ואני גם מאמין לאמריקנים שהנשיא אמר שכוח זה מוצא אחרון. יש המון צעדים כלכליים ומדיניים ויש גם אופציות צבאיות והכי טוב לאזור שאיראן לא תהיה גרעינית”.

על המתיחות הביטחונית ביהודה ושמרון אמר: “אנו נמצאים במערכה נגד הטרור כחלק סדור של הפעילות שלנו זה עשרות שנים. ישראל בנתה את עצמה תוך כדי הטרור הזה. כעת יש את מבצע שובר גלים, אנו שומרים על קו התפר וגם בסיכול פעילות לצערי יש לוחמים נפגעים, זה לחם חוקנו. אני לא מצטער על המגעים שלי עם הפלשתינים. אני שולח לוחמים להיפגע ולכן אני מנסה הכל כדי שלא תהיה פגיעה.

“לא יהיה גורם אחר קל או מתון יותר מהרשות. אם תהיה שם אלטרנטיבה היא תהיה רדיקלית יותר. לכן נכון לחזק את הרשות. זה לא אזור קל ולפעמים אני מקבל ביקורת, אבל מנהיגות היא לעשות מה שצריך לעשות ולא מה שנראה טוב.

“אני חושב שהתיאום עם הפלשתינים והמשך הפעילות הביטחונית היא הצעד הנכון. החגים זו תקופה רגישה ונתגבר את הכוחות ונפעל ונעבור את התקופה, אני מקווה, בכמה שיותר ביטחון”.

שר הביטחון התייחס גם לאובדן המשילות ולירידה בתחושת חוסר הביטחון האישי של האזרחים. “אין ספק שרמת המשילות, ביטחון הפנים ושמירת החוק מהווים את אחד האתגרים האסטרטגיים הגדולים של מדינת ישראל. בכל הקשור לביטחון פנים צריך להיאבק כנגד ארגוני הפשיעה וכמובן על המשילות במרחב הערבי. אזרחי ישראל הערבים זכאים לביטחון פנים כמו אזרחי ישראל היהודים.

“כמות הפשיעה והרצח בחברה הערבית היא בלתי קבילה. ב’שומר החומות’ הייתה התפרצות לאומית ואני שמח שלא ראינו את אותו הדבר בחודשים האחרונים ובמבצע ‘עלות השחר’. צה”ל חיזק את הביטחון הפנימי ומסייע למשטרה. צריך להמשיך לחזק את משטרת ישראל, זו מגמה מאוד חשובה ובצד זה ישראל צריכה להיות מחוייבת לציבור הערבי בחינוך, בבריאות ובכל מה שיש”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות