קלה להכנה, יפה להגשה: מתכון חגיגי לעוגת וניל ותפוחים טבעונית
מצרכים יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח
מצרכים רטובים:
גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל
• כף חומץ + רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר). לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳
לקישוט:
2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון
אופן ההכנה:
• לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב
• לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ ולערבב בעזרת מרית
• במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה
• למזוג לתבנית
• לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם
• לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)
• להניח על הבלילה
• לפזר בעזרת היד סוכר
• לסנן את הקינמון מעל
• לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180 ל-30 דק׳ על טורבו ועוד 15 דק’ על מצב עליון ותחתון
אופציה שניה לקישוט:
קראמבל:
2 כפות קמח שקדים
כף סוכר קנים
כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)
לערבב ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה
להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס
—
למותג If You Care מוצרים איכותיים למטבח, נטולי רעלים המשמשים אלטרנטיבה אקולוגית למוצרים הקונבנציונליים. בסדרה ניתן למצוא מוצרים כמו תבניות אפייה טבעיות אקולוגיות, נייר אפייה, מנג’טים לאפייה, שקיות אוכל מנייר, בד כותנה לחביצה ולבישול ועוד…מחיר נייר אפיה אקולוגי לצרכן: 18.90 ש”ח
• המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית
תגובות
אין תגובות