רעמה חזקה דרך הצלחת: איזה אוכל יגרום לשיער שלך לזהור?
שיער חלש, פגום, חסר חיוניות וברק הוא בעיה נפוצה אצל הרבה גברים ונשים. לא משנה אם השיער שלכם יושב תחת הכיפה או תחת המטפחת, בריאות השיער היא סממן לבריאות כללית. בין אם השיער שלכם איבד לאחרונה מהברק והחיוניות שלו, או אם התחלתם למצוא שערות מפוזרות ברחבי הבית, על הכרית, או במקלחת: זה הזמן לעצור ולבדוק מה הבעיה.
הסיבות יכולות להיות רבות: המוגלובין נמוך, לחץ או תזונה לקויה. אבל תהא הסיבה אשר תהא, יש כמה דברים שאפשר לעשות בקלות (יותר נכון, לאכול בקלות) כדי לשפר את המצב. הינה כמה מהם:
ביצים
ביצים מכילות ביוטין – מינרל שמשחק תפקיד חשוב בבריאות השיער והעור. מחסור בביוטין יכול להתבטא בנשירת שיער ושורשים חלשים. תסמינים נוספים שיכולים להופיע במקביל הם ציפורניים חלשות ודלקות עור למיניהן.
לכן, נסו לשלב ביצים בתפריט שלכם בצורות מגוונות: מחביתה וסלט ביצים, ועד פשטידות ופריטטות. על אף שלא כדאי לאכול יותר מ-3 ביצים ביום, בגלל כמויות הכולסטרול, אם התזונה שכם דלה בביצים הגיע הזמן לשקול שינוי בתפריט.
ירוקים
עלים ירוקים הם מקור מעולה לחומרי תזונה שיחזקו את השיער שלכם מהשורש. תרד, לדוגמה, הוא ממש לא רק לחיזוק השרירים, ומומלץ לכולם, לא רק לפופאי. תרד הוא עלה ירוק מופלא, מלא ברכיבי תזונה החיוניים לבריאות השיער. ניתן למצוא בו מינרלים וויטמינים כמו ויטמין A, בטא קרוטן, ויטמין C וחומצה פולית- כולם חשובים לשיער מלא, חזק וחיוני וקרקפת בריאה.
גם קרוב משפחתו של התרד, הקייל, מלא בכל טוב: אומגה 3 ואומגה 6, שהן חומצות שומן החיוניות לבריאות השיער והציפורניים, מבפנים ומבוץ. את הקייל תוכלו לשלב בשייקים בקיץ, מרקים בחורף, וסלטים בכל עונה.
מזונות מהחי – לא רק כולסטרול!
אחד הוויטמינים החשובים ביותר לבריאות השיער, אולי תופתעו, הוא ממש לא רק לצמחונים. אנשים רבים יכולים לסבול מרמות נמוכות של B12, כיוון שהמינון שלו בדם מושפע בעיקר מאיכות הספיגה. רמות נמוכות של הוויטמין יכולות לגרום בין השאר לכאבי ראש, בעיות זיכרון, חולשה כללית ונשירת שיער.
כדאי לבצע בדיקות דם כדי לגלות מה הם החסרים המדויקים בדם, ואם אתם אכן סובלים ממחסור בוויטמין B12, נסו להגביר צריכת מזונות מן החי, ובעיקר בשר אדום. אם אתם צמחונים, נסו להגביר צריכת ביצים ומוצרי חלב, ואם לאחר בדיקה תקופתית נוספת נראה שאין שינוי במצב, שקלו לצרוך תוספי תזונה, שמחפים על הקשיים של הגוף בספיגה ודואגים לבריאות השיער שלכם.
שיבולת שועל
אחד הצמחים המועילים והחשובים לבריאות השיער הוא שיבולת שועל. בדייסה, תבשילים ועוגות, שיבולת שועל הוא מזון עשיר בוויטמין E, נוגד חמצון חזק במיוחד (שנמצא בשפע גם באבוקדו, אגב).
הוא מכיל בתוכו יתרונות נוספים כמו סיבים תזונתיים שתורמים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, וכך תפסתם שתי ציפורים במכה.
מה לא יעזור?
לא פחות חשוב ממה לאכול, כדאי לדעת מה לא לאכול, ויותר ממה לעשות, הוא מה לא לעשות. עדיף להימנע משומן טראנס ועודף מלחים, שעלולים להחריף נשירת שיער.
כמו כן, לא כדאי להאמין לכל המוצרים שמבטיחים תיקון נזקים מבחוץ: ככל הנראה, שמפו ומרכך שמבטיחים שיער חזק יותר תוך שבועיים, לרוב לא יקיימו את הבטחתם. זאת, שכן בריאות השערה מתחילה בשורש, ושמפו, עם כל הכבוד, מעניק טיפוח חיצוני בלבד. כדי לטפח את בריאות השיער יש להזין אותו מבפנים, באמצעות ויטמינים ומינרליים שנמצאים במזון. וכאן תשמחו לגלות, שכל מזון שייטיב עם השיער שלכם, באותה הזדמנות גם ייטיב עם העור והציפורניים שלכן. ארוחה אחת ביום שמכילה רכיבים לחיזוק השיער – וזכיתם במראה כללי משופר!
תגובות
אין תגובות