מתכון לארוחת חג: נתחי סלמון אפויים עם תפוחי אדמה וזוקיני
רכיבים:
נתחי דג סלמון כמספר הסועדים.
תרסיס שמן זית.
4 תפוח אדמה גמדיים לכל נתח סלמון.
1/2 זוקיני לכל נתח סלמון.
2 חצאי פרוסת לימון לכל נתח סלמון.
2 שיני שום קלופות לכל נתח סלמון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• השתמשו בחצי נייר פרגמנט לכל נתח סלמון. קמטו את חצי הנייר וצרו ממנו גומה. הניחו את כל גומות הנייר בתבנית אפייה.
• רססו את פנים הגומה במעט זמן זית.
• הניחו בכל גומת נייר משומנת פרוסות מחצי זוקיני, 4 תפוחי אדמה גמדיים שטופים, שתי שיני שום קלופות, ומעליהם עלי טימין.
• תבלו במלח ופלפל ורססו מעל עוד מעט שמן זית.
• הניחו במרכז הירקות שבכל גומת נייר נתח סלמון טרי ושטוף.
• סגרו מעט את קצוות הנייר למרכז הגומה.
• כסו את התבנית עם הגומות המלאות בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך 15-17 דקות. לאחר 5 דקות אפייה הסירו
את נייר האלומיניום וההמשיכו לאפות בלעדיו.
• הניחו כל מנה במרכז צלחת אישית והגישו לסועדים.
תגובות
אין תגובות