מתכון לארוחת חג בתשרי: סלט רענן וחגיגי במיוחד שישמח כל אורח

תרים אחר מתכונים חדשים, קלים וטעימים, שלא ישאירו את בני המשפחה והאורחים אדישים בסעודות של חגי תשרי? • המומחים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מנה שתשלב נהדר בארוחת החג
יעל חן
י"א אלול התשפ"ב / 07.09.2022 16:59
רכיבים:

120 גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים).

2 אבוקדו.

10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות).

1 רימון אדום.

חופן שומשום.

חצי חופן קצח.

לרוטב:

1/4 כוס דבש (או סילאן).

1/4 כוס שמן זית.

1/4 כוס חומץ בלסמי.

1 כף גדושה של חרדל דיז’ון גרגירים.

קורט מלח.

מעט פלפל לבן.

אופן ההכנה:

• בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה (הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה).

• הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט (שטופים ויבשים) ופזרו אותם באחידות.

• קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.

• שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.

• הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.

• חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.

• הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב:

• השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב.

• צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד.

• טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.

• שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט.

הגשה:

• הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.

• צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.

• פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.

• הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצידו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות