מתכון לארוחת חג בתשרי: סלט רענן וחגיגי במיוחד שישמח כל אורח
רכיבים:
120 גרם עלי רוקט (או עלי בייבי מגוונים).
2 אבוקדו.
10 צנוניות קטנות (או 5 גדולות).
1 רימון אדום.
חופן שומשום.
חצי חופן קצח.
לרוטב:
1/4 כוס דבש (או סילאן).
1/4 כוס שמן זית.
1/4 כוס חומץ בלסמי.
1 כף גדושה של חרדל דיז’ון גרגירים.
קורט מלח.
מעט פלפל לבן.
אופן ההכנה:
• בחרו קערת הגשה גדולה, רחבה ולא עמוקה (הסלט מרשים במיוחד כאשר הוא מונח במרכז השולחן ומוגש בקערה גדולה).
• הניחו בתחתית הקערה את עלי הרוקט (שטופים ויבשים) ופזרו אותם באחידות.
• קלפו את האבוקדו, חתכו לחצאים ופרסו לפרוסות אחידות – פזרו אותן באופן אחיד על עלי הרוקט.
• שטפו ונקו היטב את הצנוניות. פרסו אותן לפרוסות אחידות ופזרו אותן בין פרוסות האבוקדו.
• הפרידו גרעינים של רימון אחד ופזרו אותם בנדיבות מעל האבוקדו והצנוניות.
• חממו מחבת וקלו מעט את השומשום, עד להזהבה.
• הניחו את הסלט בצד והכינו את הרוטב:
• השתמשו בצנצנת גדולה מספיק, בעלת מכסה שנסגר היטב.
• צקו לתוך הצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סגרו את המכסה ונערו היטב עד לקבל רוטב אחיד.
• טעמו את הרוטב ותקנו טעמים במידת הצורך.
• שימרו את הרוטב בצנצנת סגורה בתוך המקרר, עד להגשת הסלט.
הגשה:
• הוציאו את הרוטב מהמקרר ונערו היטב את הצנצנת בעודה סגורה.
• צקו את הרוטב על הסלט בצורה אחידה ובתנועה סיבובית – אל תערבבו את הרוטב בסלט, הניחו לו לחלחל בין שכבות הסלט.
• פזרו מעל הסלט את השומשום הקלוי ומעט קצח.
• הניחו את הסלט במרכז השולחן ולצידו הניחו שתי כפות גדולות, בעזרתן הסועדים יוכלו לקחת מן הסלט לצלחת.
תגובות
אין תגובות