מרכיבים:
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי)
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מל׳ תה כהה
אופן ההכנה:
• מחממים תנור ל-165 מעלות.
• מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.
• מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
• מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
• בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
• לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
• מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.