עשירה בטעמים, רכה ונימוחה בפה: מתכון לעוגת דבש – ללא גלוטן

יעל חן
|
י' אלול התשפ"ב / 06.09.2022 14:37
רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, חושף מתכון להכנת עוגת דבש – ללא גלוטן,  המתאימה להגשה כקינוח בחגים • העוגה מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק
מרכיבים: 

100 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

1/4 כפית ציפורן

200 מל׳ תה כהה

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-165 מעלות.

• מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

• מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

• מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

• בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

• לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

• מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.