תערוכת החקלאות הבינלאומית המובילה בישראל – אגרומשוב 2022 – תיערך ב-5-6.9 בבנייני האומה בירושלים ותציג עשרות חידושים, פיתוחים ושיתופי פעולה פורצי דרך שעתידים לשנות את עתיד הענף בארץ.
החלפת כתובת? פה תגלה אם פרטיך כבר מעודכנים בפנקס הבוחרים
הנה כמה מהבולטים שבהם:
ענפי צבר לאכילה: “צברי אורלי”, המתמחה במחקר ופיתוח זני צבר, תציג מוצר חדש וראשון מסוגו בעולם – ענפי צבר ללא קוצים, חתוכים ושטופים לסלט, הקפצה או בישול. המוצר החדש הוא בעל ערכים הגבוהים ב-15-25% יותר מהצבר עצמו, כך שבענפים למעלה מ-30% מהצריכה היומית הנדרשת של ויטמין C ו-28% מהצריכה היומית של מגנזיום.
החסה המיוחדת לדיאטה מאיטליה: חברת ‘זרעים גדרה’ תציג את המוצר החדש שלה – ‘רובאג’יו’, חסה מסולסלת סגולה, זן חדש שכבש את איטליה בשל הערכים, הטעם והמראה המאוד אטרקטיבי, פריכה במיוחד, מלאה במים ומתאימה לכל-כך הרבה מנות. בימים אלו השלים הזן החדש את תהליכי האיקלום והטמעה באקלים הישראלי ובמהלך החודש הקרוב יעברו לשתילה מסחרית. לחסה, כאמור, יש יתרונות רבים: היא מוכחת בהפחתת הסיכונים למחלות כרוניות שונות והיא גם מקור מעולה לוויטמין A.
ונילה סקיי: משתלת ‘שתילי נטו’ פיתחה שתילי וניל נדירים המותאמים לאקלים הישראלי ואשר יימכרו לחקלאים בכל רחבי הארץ. הפיתוח החדש מבטיח סוף למרדף אחרי הצמח המבוקש בכל העולם ואחד מיסודות האפייה והקונדיטוריה.
צילום: צברי אורלי
פחות זה יותר: חברת ‘אוריג’ין זרעים’ מצאה את הפתרון שיוכל לחסוך לחלקאי הישראלי עשרות אלפי שקלים בשנה. היא תציג זני אבטיחים ייחודיים – ‘אסנס’ ו’מקסימה’, שיוכלו לחסוך לחקלאי הישראלי מעל 30% מכמות ועלות המים והדשן הרגילים במהלך העונה. עבודת מחקר פורצת דרך זו, הובילה לפיתוח אותם זנים בהם נמצא, שיעילות ניצול המים שלהם גבוהה ב-30% מהזנים המקובלים.
אבטיח מתוק-מתוק: בין הפירות המיוחדים שיוצגו יהיה גם אבטיח ‘פאסיניישן’, האבטיח היחיד בישראל עם התחייבות לטעם מתוק. את זן האבטיח ‘פאסיניישן’ מגדלים בכל הארץ ובכל השנה – ולכן הוא נהנה מחיי מדף מעולים וייבול גבוה.
מועצת הפירות והירקות תציג לראשונה חמישה זני תפוחים חדשים שיתחרו על תואר התפוח הישראלי המשובח לשנת 2022, אחד המועמדים יהיה ‘סטורי’ – בעל טעם משובח וכמובן שם קליט. הזן החדש הוא בעל מראה מרשים במיוחד, צבע אדום עז, בעל חיי מדף ארוכים וגם עמיד ל’גרב’ – דבר שמאפשר לחקלאי להתייעל ולהפחית את הריסוסים על העצים ולהעניק לצרכן פרי יותר אורגני.