ארבעה חודשים אחרי הריקול: משרד הבריאות אישר היום (ראשון) למפעל הממתקים של ‘שטראוס’ לשוב בהדרגה לפעילות.
רוצה לדעת אם הפרטים שלך נכונים בפנקס הבוחרים? כאן תמצא תשובה
בשלב הראשון ייצורו במפעל וופלים רגילים וללא גלוטן. משרד הבריאות הוסיף שימשיך בביקורות, עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.
מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.
מביקורת מפקחי שירות המזון במשרד עלה, כי מערכות הדיגום הסביבתי, התוצר המוגמר וחומרי הגלם שודרגו. על המפעל לבדוק מעתה כל קבוצה לפני שהיא יוצאת מהמפעל.
כמו כן עלה, כי בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים במפעל שכוללים איטום גגות, ניקיון, החלפת ציוד ורצפות ואיחוי סדקים. אזורים רגישים יותר נקבעו במפעל וכן קודי לבוש ונהלים מתאימים. בנוסף, לפי המפקחים, בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, והורחב צוות בקרי האיכות במפעל הממתקים.
כזכור, בסוף חודש אפריל ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור בתאריך ה-25.4.
בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת.
בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
משכך, משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת.
מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות.