פתיחת שנת הלימודים תשפ”ג בציבור החרדי: כך המשטרה נערכת
לקראת פתיחת שנת הלימודים במוסדות החינוך במגזר החרדי: שוטרי ומתנדבי אגף התנועה יפעלו למען ביטחונם ושלומם של מאות אלפי הילדים המתחילים הבוקר (ראשון) את שנת הלימודים תשפ”ג.
במסגרת ההכנות לשובם ללימודים של מאות אלפי ילדים, המשטרה תגביר את הנוכחות בקרבת מוסדות החינוך ובכלל ברחבי הערים והישובים.
בימים הקרובים יסיירו אלפי שוטרים, לוחמי מג”ב ומתנדבים על מנת לתת מענה נדרש לציבור בהיבטי אבטחה ותנועה. אל השוטרים ילוו חבלני מערך החבלה במטרה למנוע כל סיכון אפשרי.
בנוסף, המשטרה מתגברת בימים אלה את מוקדי החירום שמספרם – 100, ומוקד המיידע הארצי של המשטרה שמספרו – 110.
הרב הראשי למשטרת ישראל, נצ”מ הרב רמי ברכיהו, פונה בקריאה להורים ולתלמידי הישיבות: “זמן אלול זה הזמן החשוב ביותר מבין כל הזמנים, ובעיקר השנה כאשר ימי בין הזמנים היו רצופי אסונות ד’ ישמור.
“אתם, ההורים, חייבים לשים לב ולהקפיד ככל הניתן לשמור על חיי הילדים ולהנחותם בדרך הנכונה והבטוחה, כאשר הם עושים דרכם למוסדות החינוך”.
לבחורי הישיבות, אומר הרב ברכיהו: “דעו כי כוחה של התורה, כוחה של התפילה הוא הכוח המניע את עם ישראל ואת שוטרי משטרת ישראל. אנחנו נהיה ברחובות יומם וליל במטרה לשמור על ביטחונכם ואתם אל תחרישו, השתדלו ללמוד תורה בעוצמה רבה, לא לעצור כי כל כוחנו בדלק שאתם מתדלקים אותנו. ‘תורתנו מגנא ומצלא’.
“אני פונה אליכם סייעו לצעירי הצאן לצעוד בביטחה אל בתי הספר, עזרו להורים והחשוב ביותר – תהיו אתם דוגמא טובה להקפדה על כללי ההתנהגות בחציית כבישים ובבטיחות בכל מקום. אני נושא תפילה ביחד עם רבני המשטרה והשוטרים שהזמן הזה, זמן אלול יהיה מבחינת אני לדודי ודודי לי גם בערבות ההדדית של אדם לרעהו”.
הגעתם של מאות אלפי תלמידים, מלווים על ידי הוריהם, אל מוסדות החינוך צפויה ליצור תנועה ערה של כלי רכב לצד תנועת הולכי רגל במעברי החצייה בצירים הנושקים. לפיכך – שוטרי התנועה יסייעו בהזרמת התנועה הבטוחה בסביבת מוסדות החינוך.
במהלך פעילות מקיפה בתחום, שמבוצעת על ידי אגף התנועה בשנה האחרונה, ובדגש מתחילת החודש הנוכחי, ניכר כי עדיין קיימים נהגי רכבי הסעות המסיעים ילדים בכלי רכב לא תקינים, ללא שימוש בהתקני ריסון ובמערכות שאינן תקינות – ובכך מסכנים את הילדים ומשתמשי דרך אחרים.
“ידע כל נהג שמזלזל בנושא הבטיחות או שאינו נוהג כחוק כי המשטרה בעקבותיו”, אומרים במשטרה. “לצערנו, לא רק רכבי הסעות חוטאים בכך, אלא גם הורים לילדים. על נהגי רכבי ההסעות וכן על ההורים להבין שחיי הילדים בידיהם. מעבר לכך, שאי חגירת חגורת בטיחות או התקן ריסון לילדים מהווה הפרה של החוק, מדובר בסיכון חיים של ממש.
“אנו פונים להורים המלווים, לנהוג במשנה זהירות ולהקפיד על עצירה והורדת נוסעים בצורה בטוחה, שימוש נכון בהתקני ריסון מתאימים ונהיגה איטית וזהירה תוך מתן זכות קדימה להולכי הרגל בדרכם לבתי הספר והגנים. והכי חשוב – לעולם אל תשכחו ילד במושב האחורי”.
הנה מספר כללי בטיחות לשינון עם הילדים – למניעה מצבית של חלילה סיכון חיים. הורים זה הזמן לתרגול הילדים במעבר כביש בטוח ובחצייה נכונה
• מלמדים את הילדים ללכת בדרכים שאינן מחייבות חציית כביש גם אם המסלול ארוך במעט.
• בחרו במקום הבטוח ביותר לחצייה (רצוי תמיד לבחור במעבר חצייה מרומזר – חוצים רק בירוק- במקרה בו התחלף האור לאדום ואתם במהלך החציה, השלימו בזריזות את ההגעה למדרכה).
• עצרו שני צעדים לפני שפת המדרכה. אין לרדת מהמדרכה לכביש בהפתעה.
• הביטו לכל הכיוונים והאזינו לקולות התנועה.
• התחילו לחצות רק כאשר הדרך פנויה. חצו בקו ישר ובזריזות אבל לא בריצה. המשיכו להביט סביב גם במהלך חציית הכביש.
• אין להשתמש בטלפון נייד ובמכשירי שמע ובכל מכשיר שמע בעת חציית כביש.
• אין לחצות את הכביש בין שני כלי רכב חונים- הנהגים לא רואים את הילדים.
הורים כלי הרכב באחריותכם ולכן שימו לב
• שכל הילדים חגרו את חגורת הבטיחות מלפנים ומאחור בכל נסיעה ולכל מרחק.
• יש לרתום במושבי בטיחות מתאימים בהתאם לגילם.
• הכניסה והיציאה מהרכב רק בצמוד לשפת המדרכה.
נוסעים לבית הספר באוטובוס:
• לא חוצים את הכביש לפני האוטובוס אא”כ ישנו מעבר חציה מרומזר.
• המתינו עד לנסיעת האוטובוס ולאחר מכן חצו בבטחה.
• למדו את הילדים על הנתצ”ים ועל הסיכונים בהם שעיקרם תנועת אוטובוסים דו סיטרית ואף הפוכה מתנועת כלי הרכב הפרטיים בנתיבים המקבילים.
תגובות
אין תגובות