פריכות וטעימות: מתכון להכנת עוגיות לב טבעוניות משקדים
המצרכים:
אחד ושלושת רבע כוס קמח כוסמין לבן
רבע-חצי כוס סוכר קנים (אם אתם עושים ציפוי שוקולד מעל, כדאי להפחית כמויות סוכר מהעוגיה)
כפית סוכר וניל (בעדיפות לסוויטאנגו)
175 גרם חמאה טבעונית קרה ורכה
רבע כוס קמח שקדים
אופן ההכנה:
במעבד מזון לטחון הכל יחד, עד שמתקבלים פירורים
ואז להוסיף: 2 כפות שטוחות רסק תפוחים וכף חמאת שקדים
טוחנים יחד לעוד כמה שניות לבצק אחיד וחלק
לקמח מעט את הנייר אפיה האקולוגי
לרדד את הבצק לעובי של 1 ס״מ ולקרוץ צורות
לחמם תנור ל-160 ולאפות ל-10-15 דק׳
לבדוק את העוגיות אחרי 12 דק׳ ורק אם עדיין רכות לתת 3 דק׳ נוספות
העוגיות צריכות להישאר בהירות, תבדקו לפי התחתית שזה מספיק אפוי
טיפ של יעל: אפשר לעשות ציפוי לעוגיות עם 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן פרווה מומס וכפית שמן קוקוס.
לשמור בקופסא אטומה במקום מוצל – העוגיות נשמרות טובות עד חודש מהאפיה.
• למותג Green Flash מוצרים איכותיים למטבח, נטולי רעלים המשמשים אלטרנטיבה אקולוגית למוצרים הקונבנציונליים. בסדרה ניתן למצוא מוצרים כמו נייר אפיה טבעי אקולוגי, כיס נשנושים, אריזות סנדוויץ’ רב פעמיות וביצת פלא למקרר. מחיר נייר אפיה אקולוגי לצרכן: 16.9 שקל
-
קמח כוסמין לבן הוא בדיוק כמו קמח רגיל עם אינדקס גליקמי גבוה וללא הקליפה שמכילה סיבים תזונתיים.
הלאה – חצי כוס סוכר ? מישהו פה נפל על הראש ! זו הדרך הישירה לסוכרת ולטרגליצרידים גבוהים בדם !
חמאה טבעונית ? אין חיה כזו !!! משהו מעובד ולא בריא בכלל !!
סוכר וניל ? אה כן כי לא הספיק לנו הסוכר ממקודם !
הציפוי – שוקולד לבן וכפית שמן קוקוס – מלא שומן רווי !
גברת בלוגרית לכי תלמדי תזונה לפני שאת מפזרת מתכונים כאלו שמובילים למחלות סוכרת ושומנים בדם ! העיקר שזה טבעוני !!!