מושקע לכבוד שבת: קציצות דג לברק ברוטב פלפלים פיקנטי

חרדים 10 חותם את פרויקט '9 ימים, 9 דגים' של השף החרדי אלימלך לוין, מ'לוינ'ס בוטיק חלבי', עם מעדן דגים מיוחד לשבת: קציצות דג לברק ברוטב פלפלים פיקנטי
שף אלימלך לוין
ח' אב התשפ"ב / 05.08.2022 12:15
הרכיבים: 

לקציצות:

חצי קילו דג לברק טחון
חצי בצל לבן קצוץ
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
חופן נענע טריה קצוצה
חופן כוסברה קצוץ
מלח פלפל
כפית כמון
2 שיני שום קצוץ

לרוטב:

2 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב
פלפל ירוק חריף
2 שיני שום חתוך לפרוסות
1/4 כוס שמן
200 מל רסק עגבניות
חצי כוס מים חמים
שקית פטורזיליה קצוצה
3 כפות פפריקה אדומה חריפה
3 כפות כמון
2 כפיות כורכום
כפית פלפל שחור
2 כפית מלח

אופן ההכנה:

קציצות:

• בקערה מניחים את הדג, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך חצי שעה

הרוטב: 

• בסיר סוטאז מחמים את השמן, מוסיפים את הפלפל חריף, שום, ומטגנים קלות

• מוסיפים 2 כפות כמון, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית מלח לחצי דקה, 2 כפות פפריקה לפתיחת טעמים, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים

• בקערה שמים את הרסק, מוסיפים כפית כמון, כפית פפריקה, כפית כורכום, מוסיפים את המים ומערבבים היטב

• מוזגים מעל הפלפלים, מוסיפים חצי מכמות הפטרוזיליה

• לוקחים את תערובת הדג עושים צורות קציצות מניחים ברוטב ומבשלים למשך 15 דקות

• מוסיפים את יתרת הפטרוזיליה ומגישים לצד חלה טרייה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות