רוצים דגים בתשעת הימים? מתכון למעדן של דג: סלמון כבוש גברלקס

שף אלימלך לוין
|
ה' אב התשפ"ב / 02.08.2022 14:35
השף החרדי אלימלך לוין, מ’לוינ’ס בוטיק חלבי’, מגיש בכל יום מתשעת הימים מתכון דגים ייחודי • והיום: סלמון כבוש גברלקס
המצרכים:

נתח סלמון טרי במשקל 400 גרם

כף ויסקי

צרור שמיר חתוך גס

צרור כוסברה חתוך גס

1/2 כפית פלפל שחור

כף זרעי כוסברה קלויים

1/4 כוס מלח גס

1/4 כוס סוכר חום

קליפה מגוררת מתפוז

קליפה מגוררת מלימון

אופן ההכנה:

•  מושחים את הסלמון בויסקי

•  מערבבים בקערה מלח, סוכר, קליפות לימון ותפוז, זרעי כוסברה ופלפל

•  בעוד קערה מערבבים את העשבי התיבול. לוקחים תבנית, מרפדים בחצי מכמות העשבי תיבול מעליו, מוסיפים חצי מכמות תערובת התבלינים, מניחים את הדג מעל, מוסיפים מעל הדג את יתרת התערובות, משטחים היטב שהדג יהיה עטוף בכל הכיוונים.

• עוטפים את המגש, מניחים במקרר למשך 24 שעות.

•  לאחר 24 שעות מנקים את הדג מתערובת הכבישה ומגישים.