רכיבים לתחתית העוגה:
פירורי עוגיות – 200 גרם (פתי בר, חמאה או עוגיות אחרות לבחירתכם)
חמאה מומסת – 100 גרם
סוכר – 12 גרם (כף)
רכיבים ללמלית הגבינה:
גבינת שמנת – 750 גרם סוכר
200 גרם (1 כוס) תמצית וניל
1 כפית מלח
קורט ביצים – 4 ביצים
שמנת חמוצה – 200 מ”ל
קליפת לימון מגוררת – 1 לימון
אופן הכנת תחתית העוגה:
• במעבד המזון טוחנים את עוגיות הפתי בר לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית כמו חול רטוב
• משמנים קלות תבנית אפייה
• בעזרת הידיים או תחתית של כוח משטחים ומהדקים היטב את הפירורים בתחתית התבנית
• מכניסים למקפיא ל-10 דקות עד להתייצבות הבסיס
אופן הכנת למלית הגבינה:
• בקערה גדולה שמים: גבינת שמנת, סוכר, מלח ותמצית וניל. טורפים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה
• מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
• מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים פנימה את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך כ-45-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
• מוציאים מהתנור בזהירות, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות, או לכל הלילה
כעת רק נשאר להתענג על העוגה בהנאה.
• התפריט החלבי במסעדת לוצ’נה, הממוקמת ב’קניון ממילא’ בירושלים, מכיל שפע עצום של טעמים איטלקיים משובחים, בניהם פסטות טריות, דגים טריים, סלטים מיוחדים וקינוחים תוצרת בית. הטעמים במסעדה משתלבים עם האווירה הציורית, שבה מוטיבים ארכיטקטוניים של פעם משתלבים בהרמוניה עם עיצוב בקווים מודרניים