דג מעדן: שיפודי בס צרובים בתיבול מתוק על מצע של בטטה מטוגנת

שף אלימלך לוין
|
ד' אב התשפ"ב / 01.08.2022 12:36
השף החרדי אלימלך לוין, מ’לוינ’ס בוטיק חלבי’, יגיש בכל יום בתשעת הימים מתכון דגים ייחודי • והיום: שיפודי בס צרובים בתיבול מתוק על מצע בטטה מטוגנת
המצרכים:

4-5 שיפודי יקטורי

פילה דג בס 250 גרם

20 מ״ל רוטב צי׳לי

15 מ״ל רוטב טריאקי

3 בצל שאלוט קצוץ

שמן קנולה

מלח פלפל

2 בטטה חתוך לקוביות

תערובת שומשום שחור ולבן

אופן ההכנה:

• מטגנים את הבטטה, מניחים בקערה, מוסיפים מלח ותערובת השומשום

• בסיר מחממים 2 כפות שמן, מוסיפים את השאלוט, מטגנים קלות, מוסיפים את הטריאקי ואת הצילי – ומביאים לרתיחה

• פורסים את הדג לקוביות ומשפדים

• מחממים מחבת וצורבים את השיפודים

• שמים מלח ופלפל, מניחים בתבנית, מוזגים מעל את הרוטב ואופים למשך 7 דקות

• מניחים בצלחת את הבטטה, מוסיפים מעל את השיפודים ומגישים