להיט לתשעת הימים: מתכון ערייאס דגים במיני פיתה, לצד טחינה וסלט

שף אלימלך לוין
|
ג' אב התשפ"ב / 31.07.2022 12:05
השף החרדי אלימלך לוין, מ’לוינ’ס בוטיק חלבי’, יגיש בכל יום בתשעת הימים מתכון דגים ייחודי • והיום: ערייאס דגים במיני פיתה
המצרכים:

5 מיני פיתות
1/2 קילו דג מוסר ים טחון
חצי בצל לבן קצוץ
חצי בצל לבן קצוץ ןמטוגן
חצי צרור פטורזיליה קצוצה
גרידה מלימון שלם
כף שמן זית
1 חלמון ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

•  מכניסים בקערה את הדג, כל התבלינים והבצל – ומערבבים היטב

• חותכים את קצה הפיתות ומכניסים בתוכן את תערובת הדג

• מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צורבים קלות את הפיתות מכל הצדדים לסגירה, עד להשחמה קלה

• מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים במגש ואופים למשך 6 דקות

• מגישים לצד טחינה לבנה וסלט ירקות רענן