המצרכים:
לדג:
1 דג בר ים טרי
2 בטטה מקלופות וחתוכות לעיגולים
2 חציל חממה חתוך לעיגול
3 זוקיני חתוך לעיגול
2 בצל סגול חתוך לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב צימי׳צורי:
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כןסברה
3 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
1 פלפל אדום צילי
מלח
פלפל
אופן הכנת הצימצורי:
שמים במעבד מזון את הבצל שום צילי פטורזיליה והכוסברה טוחנים, מוסיפים תוך כדי את השמן והחומץ לתערובת סמיכה.
אופן הכנת הדג:
• מייבשים את הדג היטב, חורצים פסים לאורך ולרוחב ומושכים ביניהם את הצימצורי, שמים גם בפנים הדג.
• מניחים את הדג במגש ואופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.
• מסדרים את הירקות במגש, מתבלים במלח ופלפל מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות עד לריכוך.
אופן ההגשה:
מניחים את הדג מעל הירקות.