כזה לא טעמתם: דג בר ים צלוי על ירקות קלויים לצד רוטב צי’מיצורי

שף אלימלך לוין
|
כ"ט תמוז התשפ"ב / 28.07.2022 13:48
9 ימים, 9 מתכוני דגים מיוחדים: השף החרדי אלימלך לוין, מ’לוינ’ס בוטיק חלבי’, יגיש בכל יום מתשעת הימים מתכון דגים ייחודי • והיום: דג בר ים צלוי על ירקות קלויים לצד רוטב צי’מיצורי
המצרכים:

לדג:

1 דג בר ים טרי
2 בטטה מקלופות וחתוכות לעיגולים
2 חציל חממה חתוך לעיגול
3 זוקיני חתוך לעיגול
2 בצל סגול חתוך לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס

לרוטב צימי׳צורי:

1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כןסברה
3 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
1 פלפל אדום צילי
מלח
פלפל

אופן הכנת הצימצורי:

שמים במעבד מזון את הבצל שום צילי פטורזיליה והכוסברה טוחנים, מוסיפים תוך כדי את השמן והחומץ לתערובת סמיכה.

אופן הכנת הדג:

• מייבשים את הדג היטב, חורצים פסים לאורך ולרוחב ומושכים ביניהם את הצימצורי, שמים גם בפנים הדג.

• מניחים את הדג במגש ואופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.

• מסדרים את הירקות במגש, מתבלים במלח ופלפל מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות עד לריכוך.

אופן ההגשה:

מניחים את הדג מעל הירקות.