עד שלא תטעמו, לא תבינו עד כמה זה נהדר: מתכון למרק אבוקדו קר

יעל חן
|
כ"ו תמוז התשפ"ב / 25.07.2022 11:17
לרגל יום האבוקדו הבינלאומי: חברת ‘חקלאי גרנות’, מגדלת האבוקדו המובילה בישראל, מגישה מתכון מרענן במיוחד למרק אבוקדו קר • מרק מושלם למזג אוויר קיצי, קליל, עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים • המתכון קל להכנה, נפלא כארוחת ביניים או כמנת פתיחה בארוחה חגיגית
מצרכים (לכ-3-4 מנות):

1 אבוקדו קלוף וללא גלעין של ‘חקלאי גרנות’

1/2 כוס אגוזי קשיו

1 מלפפון

1 קישוא

1/2 לימון סחוט למיץ

2-3 גבעולי בצל ירוק

חופן כוסברה

1 שן שום

קורט מלח

קורט פלפל

אופן ההכנה:

• טוחנים את אגוזי הקשיו במעבד מזון עד היווצרות מרקם חמאתי.

• מוסיפים את האבוקדו, מלפפון, קישוא, מיץ מחצי לימון סחוט, בצל ירוק, כוסברה, שן שום אחת, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבדים למרקם חלק של מרק. ניתן לשלוט בסמיכות של המרק על-ידי הוספת מים.

• מוזגים לקערית מרק (או כוסות), מעטרים בכמה עלי כוסברה, קוביות פלפל אדום, בצל סגול וכף יוגורט לפי הטעם.