מסקר מכון פאנלס פוליטיקס בהנהלת מנחם לזר עבור ‘מעריב־סופשבוע’, המתפרסם הבוקר (שישי) עולה שיוויון בין ‘גוש נתניהו’ לגוש הממשלה הנוכחית – כאשר שניהם משיגים 57 מנדטים.
רחצה בטוחה בים: כל מה שאתם צריכים לדעת על הבילוי בחופים
על פי הנתונים, לו היו הבחירות נערכות כיום (בסוגריים חלוקת המנדטים בסקר קודם) הליכוד בראשות נתניהו הייתה מקבלת 34 (36), יש עתיד בראשות יאיר לפיד 21 (20), הציונות הדתית 9 (10), כחול לבן 8 (8), יהדות התורה, שאיבדה בסקר הקודם מנדט לטובת בן גביר – 7 (6), העבודה 7 (7), ש”ס 7 (7), הרשימה המשותפת 6 (6) וישראל ביתנו 5 (5).
ימינה בראשות נפתלי בנט, שאיבד את כתר ראשות הממשלה ליאיר לפיד, רושמת צניחה מרשימה מ־7 מנדטים בסקר הקודם ל־4 בלבד, קרוב לאחוז החסימה. מרצ 4 (0) יכולה לשאוב עידוד מסוים מכך שעלתה מחדש על מפת המנדטים, אך היא עדיין קרובה בצורה מסוכנת לאחוז החסימה, וכך גם תקווה חדשה בראשות סער 4 (4) ורע”ם 4 (4), למרות היציבות בסקרים.
תמונת הגושים המסתמנת היא תיקו 57 – עלייה של 2 מנדטים לקואליציה וירידה של 2 מנדטים לאופוזיציה, כשהמשותפת בתווך עם 6 מנדטים.
מספר מפלגות מאבדות קולות בסקר הנוכחי בהשוואה לקודם שנערך ב־20 ביוני, מיד לאחר ההודעה של בנט ולפיד על הכוונה לפזר את הכנסת: ימינה מאבדת 3 מנדטים; הליכוד מאבדת 2 מנדטים והציונות הדתית מאבדת מנדט אחד.
מפלגות אחרות מתחזקות בסקר הנוכחי: מרצ עוברת את אחוז החסימה (לעומת 2.7% בסקר האחרון); יש עתיד ויהדות התורה מתחזקות כל אחת במנדט.
עיקר התנודות הן בגלל חלוקה מחדש של הקולות לאור המעבר של מרצ. ובכל זאת, יש תנועת קולות מימינה לליכוד ולציונות הדתית. אגב, רבע ממצביעי ימינה לא יודעים למי יצביעו הפעם.
כמו כן, נרשמת תנועת קולות מהליכוד לציונות הדתית ומהציונות הדתית ליהדות התורה. התוצאה הסופית של המנדטים היא שילוב של מעברי קולות וכניסת מרצ לטבלת המנדטים.
המפלגות שבוחריהן הכי בטוחים בהחלטתם למי להצביע הן יהדות התורה, ש”ס והליכוד. המפלגות עם ההצבעה “הפריכה” ביותר הן ימינה, ישראל ביתנו, העבודה ותקווה חדשה.
כשמסתכלים על הממוצעים של הגושים, נראה הבדל ברור בין 73% ביטחון מוחלט של מצביעי מפלגות האופוזיציה לעומת 38% בלבד של מצביעי מפלגות הקואליציה הנוכחית.
בקרב מצביעי המפלגות הערביות עומד אחוז הביטחון המוחלט על 50%.
אחוז המתלבטים הכללי עומד בסקר הנוכחי על 13.1%.
בסקר השתתפו 727 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה. איסוף הנתונים נעשה באמצעות הפאנל האינטרנטי של Panel4All. הסקר נערך ב־22־23 ביוני 2022. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 3.3%.