מי מתחזקת, מי לא עוברת החסימה, והאם אפשר להקים ממשלה?

אריה ריבקינד
|
כ"ב סיון התשפ"ב / 21.06.2022 08:45
סקר מנדטים ראשון אחרי ההודעה הדרמטית של בנט ולפיד על פיזור הכנסת: נתניהו ומפלגת ימינה מתחזקים במנדט אחד, הציונות הדתית מזנקת למספר דו-ספרתי, שתי המפלגות החרדיות נחלשות מאוד – והח”כ מהשמאל הקיצוני יאיר גולן יראה עם כל ח”כי מפלגת מרצ את הכנסת מהבית

גם בבוקר שאחרי הודעתו של נפתלי בנט על פיזור הכנסת, סקר מנדטים עדכני של 103fm שפורסם הבוקר (שלישי) מנבא – כמו כל קודמיו – עוד מערכת בחירות שתסתיים ללא יכולת של אף אחד מהגושים להקים ממשלה יציבה, הנתמכת על 61 חברי כנסת לכל הפחות.

כדאי לאכול בריא: מתכונים בריאים לנשנושים ולארוחות משפחתיות

מתוצאות הסקר שערך מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, עולה כי גם הליכוד וגם ימינה נהנות ממנדט אחד יותר בהשוואה לסקר הקודם שנערך ב־26 במאי, לפני מעט פחות מחודש.

מפלגה נוספת שממשיכה במגמת ההתחזקות שלה היא הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ’ ואיתמר בן גביר, שמגיעה בסקר לנתון דו־ספרתי של 10 מנדטים – עלייה של מנדט נוסף.

מנגד, שתי המפלגות החרדיות מאבדות מנדט אחד: ש”ס יורדת ל־7, יהדות התורה יורדת ל־6. גם הרשימה המשותפת נחלשת במנדט אחד ורושמת בסקר 6 מושבים.

יש עתיד וכחול לבן שומרות על יציבות. ליאיר לפיד – 20 מנדטים. לבני גנץ – 8.

בתחתית הרשימה נמצאות רע”ם ותקווה חדשה, העוברות את אחוז החסימה עם 4 מנדטים. מרצ, בשלב זה, ממשיכה להיות בסכנת הכחדה, והיא עודה מתחת לאחוז החסימה.

מפת הגושים: 59 לנתניהו – 55 למתנגדיו

כיצד נראית מפת הגושים? ובכן, בהנחה שהמפלגות יחברו זו לזו בהרכב שבו בנויות כיום הקואליציה והאופוזיציה, הרי שלאף אחד מהגושים אין, כאמור, יכולת להקים ממשלה.

לגוש נתניהו, הכולל את הציונות הדתית והמפלגות החרדיות יש 59 מנדטים, ללא שינוי מהסקר הקודם. לגוש מתנגדיו, שבו חברות יש עתיד, ימינה, העבודה, ישראל ביתנו, תקווה חדשה ורע”ם, 55 מושבים – מנדט אחד יותר בהשוואה לסקר הקודם מלפני פחות מחודש.

עם זאת, דקות אחרי פרסום הסקר הבוקר, אמרה מנכ”לית ימינה סטלה ויינשטיין בריאיון ל־103fm כי היא לא שוללת ישיבה תחת נתניהו אחרי הבחירות.

“אי אפשר לגרור את מדינת ישראל ולא לעבוד כמו שהציבור בוחר בנו לעבוד, רק בגלל שלא נוח לי עם מישהו זה או אחר”, אמרה לגולן יוכפז ולענת דוידוב, והדגישה כי על ימינה לפעול, לשיטתה, ב”כל מה שצריך כדי להוציא את מדינת ישראל מהלופ”.

השר לשעבר ישראל כ”ץ, הגיב לדברים: “אף אחד לא מאמין למנכ”לית ימינה. אנחנו לא בונים על הקולות של ימינה”.

וזה לא הכל: האם הרמטכ”ל לשעבר גדי איזנקוט יצטרף למירוץ? האם עמיחי שיקלי יקים מפלגת ימין חדשה? אחרי החגים, כשניגש אל הקלפי, נדע האם כל זה היה שווה את המאמץ – או שבאופק ייראו עוד ועוד מערכות בחירות נטולות תוצאה מובהקת.

את הסקר, ששודר בתוכנית ‘שבע תשע’ עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm, ערך אמש מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס. בסקר השתתפו 516 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט, ואלה מהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4 אחוזים.