המצרכים (10 מנות):
קרם לימונענע:
250 מ”ל חלב 3%
200 מ”ל מים
50 מ”ל מיץ לימון
2 חלמונים L
10 עלי נענע
70 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה
לעיטור:
פירות יער טריים
קצפת פירות יער
1/2 כוס ריבת פירות יער או פטל
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
בסיס:
1 כוס עוגיות חמאה או עוגיות וניל, שבורות ומפוררות
עיטור:
1/2 כוס פטל טרי או כל פרי יער שאוהבים
אופן ההכנה:
• מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.
• בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.
• מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.
• מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.
• מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.
• מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.
• מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
• מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.
> המתכון נעשה באמצעות מיקסר קנווד השוקל את המרכיבים, מתפיח וממיס.