קינוח כוסות אישי מתוק, מרשים וקליל: קרם לימונענע עם פירות יער

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב בפרויקט משותף: מציגים מתכונים ייחודיים ומפתיעים בחסות המותג KENWOOD  • רון יוחננוב: קינוח כוסות בצבעוניות מפתה של ורוד וצהוב עם קרם לימונענע וקצפת פירות יער ובסיס פריך שלא דורש שום התעסקות במטבח
יעל חן
ט"ז סיון התשפ"ב / 15.06.2022 13:20
המצרכים (10 מנות):

קרם לימונענע:

250 מ”ל חלב 3%

200 מ”ל מים

50 מ”ל מיץ לימון

2 חלמונים L

10 עלי נענע

70 גרם סוכר לבן

30 גרם קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

20 גרם חמאה

לעיטור:

פירות יער טריים

קצפת פירות יער

1/2 כוס ריבת פירות יער או פטל

500 מ”ל שמנת מתוקה 38%

בסיס:

1 כוס עוגיות חמאה או עוגיות וניל, שבורות ומפוררות

עיטור:

1/2 כוס פטל טרי או כל פרי יער שאוהבים

אופן ההכנה:

• מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.

• בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.

• מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.

• מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.

• מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.

• מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.

• מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

• מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.

> המתכון נעשה באמצעות מיקסר קנווד השוקל את המרכיבים, מתפיח וממיס.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות