למרות הגרסה המתוקנת: המלמד ניצח את הביטוח הלאומי

שלמה בן חיים
|
י"ד סיון התשפ"ב / 13.06.2022 14:07
מלמד נפל בבית ספר והתבייש לספר את פרטי המקרה, וכתוצאה מכך לא זכה לאחוזי הנכות המלאים המגיעים לו. לאחר ערעור לבית הדין לעבודה – הוחזרו האחוזים על פציעה משמעותית בכתף

סיפור משפטי מרתק שהסתיים לאחרונה מלמד על חשיבות הדיוק בעת מסירת דיווח רפואי: מלמד בת”ת במרכז הארץ שהה ברחבת המשחקים במהלך ההפסקה, כאשר אחד התלמידים החליק בסמוך למלמד ותוך כדי ההחלקה פגע גם במלמד ובכך גרם לנפילתו.

מכאן הסיפור רק מסתבך, המלמד הנבוך הרים את מגבעתו, ניקה את החליפה והמשיך בסדר יומו, על אף שספג חבטה משמעותית בצדו הימני של הגוף, בצלעות ובכתף.

שבעה ימים לאחר מכן ומשגברו כאביו, פנה המלמד לקבל טיפול רפואי. מחמת הבושה העדיף שלא לספר על כך שנפגע בבית הספר, והסביר כי כלב רדף אחריו ברחוב והוא נפל. בהמשך, כאשר התברר כי הנפילה גרמה לו לנכות חלקית, הגיש המלמד תביעה לביטוח לאומי.

בביטוח לאומי הכירו אמנם בנפילה, אבל סירבו להכיר בפציעה בכתף, זו שמרכיבה את עיקר אחוזי הנכות, משום שלטענתם צורת הנפילה לא מצדיקה חבלה כזו בכתף אלא רק דלקת במרפק.
המלמד שכר את שירותיו של עו”ד בנימין ארביב, המתמחה בנזקי גוף, כדי שיערער בפני בית הדין לעבודה על מסקנותיה של קביעת המוסד לביטוח לאומי. בתביעה שהוגשה לבית הדין, הסביר עו”ד ארביב את הסיבה בגללה המלמד מסר גרסה שונה בטיפול הרפואי, וציין כי מנגנון הנפילה אינו מותיר מקום לספק באשר לכך כי גם הכתף נחבלה ולא רק המרפק (שם לא נותרה לו נכות).

לאחר דין ודברים, שוכנעה כבוד השופטת אופירה דגן טוכמכר מבית המשפט האזורי לעבודה, כי יש מקום למנות מומחה רפואי שיבדוק את מנגנון הנפילה והקשר הסיבתי. בתיק מונה כמומחה רפואי ד”ר גיא מורג, שבחן את הקשר הסיבתי בין הנפילה והפגיעה בכתף, וקבע כי אכן צודק המלמד בטענתו והפגיעה מתאימה לנפילה שתיאר, נפילה בבית הספר – כולל אותה פגיעה משמעותית בכתף.
לאחר הינתן חוות הדעת מטעם המומחה אשר הכריע באופן מלא בהתאם לגרסתו של המלמד, הודיע המוסד לביטוח הלאומי לבית המשפט כי הוא מקבל את חוות הדעת וחוזר בו מדחיית התביעה. בית המשפט נתן לכך תוקף של פסק דין והתביעה חזרה למוסד לביטוח הלאומי, שם יעמוד המלמד בפני ועדה רפואית שתקבע את אחוזי הנכות המעודכנים, כולל הפגיעה בכתף.

התיק חזר לביטוח לאומי ושם נקבעה נכות בשיעור של 15%, לדברי עוה”ד ארביב: “אנחנו סבורים שמגיעים למלמד אחוזים גבוהים יותר ואנחנו מתכוונים להגיש ערר נוסף, בצירוף חוות דעת של מומחים שהבאנו”. והעיקר, כפי שמסכם עוה”ד “כשפונים לביטוח לאומי רצוי מלכתחילה להצטייד בייעוץ מקצועי ובאמצעות עו”ד מוסמך, וכמו כן, לא לוותר בקלות, וכפי שלימדונו רבותינו: עם עיקש תתעקש”.