השפית מגישה: מתכון אש לפלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

שפית ג'קי אזולאי
|
ח' סיון התשפ"ב / 07.06.2022 10:42
חברת ‘אחוה’, יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל ‘יום הפלאפל הבינלאומי’, יחד עם השפית ג’קי אזולאי, מתכון לפלאפל טעים, ביתי ומשביע  • הפלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה נהדרת המוכנת במחבת, לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות
המצרכים:

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של ‘אחוה’

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

צילום:  שניר סופגי גואטה
אופן ההכנה:

1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות.

2. לאחר ההתייצבות, מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.

3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.

4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות.

5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.

6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.

7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.