המצרכים:
1 חבילה חומוס קפוא
5 שיני שום
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל
1 כפית כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס מים
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
לפיתה במחבת:
2 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2/3 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של ‘אחוה’
1 לימון טרי
1/2 כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
צילום: שניר סופגי גואטה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות.
2. לאחר ההתייצבות, מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.
4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות.
5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.
6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.
7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.