השפית מגישה: מתכון אש לפלאפל ביתי עם טחינה ופיתה על מחבת

חברת 'אחוה', יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה לרגל 'יום הפלאפל הבינלאומי', יחד עם השפית ג'קי אזולאי, מתכון לפלאפל טעים, ביתי ומשביע  • הפלאפל קל הכנה, מוגש בתוך פיתה נהדרת המוכנת במחבת, לצד טחינה עשירה ומבחר ירקות
שפית ג'קי אזולאי
ח' סיון התשפ"ב / 07.06.2022 10:42
המצרכים:

1 חבילה חומוס קפוא

5 שיני שום

1 חופן כוסברה קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל

1 כפית כמון

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח

1/3 כוס מים

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

לפיתה במחבת:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2/3 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של ‘אחוה’

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

צילום:  שניר סופגי גואטה
אופן ההכנה:

1. מכינים את הפלאפל: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים של הפלאפל ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת גרגרית. מכניסים את התערובת למקרר למשך כ- 30 דקות להתייצבות.

2. לאחר ההתייצבות, מייצרים כדורי פלאפל. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.

3. מכינים את הפיתה במחבת: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר – ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים שמן זית ומלח ולשים היטב.

4. מחלקים את הבצק לכדורים ומכסים במגבת למשך כ-10 דקות.

5. משטחים מעט את הכדורים ומניחים על מחבת לוהטת למשך כ-2 דקות מכל צד.

6. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה חלקה ומעט נוזלית.

7. בתוך פיתה שמים כדורי פלאפל, ירקות טריים ומפזרים סלט טחינה מעל.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
    פלאפל נחמד אך טעון שיפור
    09/06/2022 15:30
    חקי חיון
  1. חקי חיון , יש להוסיף לעיסת הפלאפל גם תבלין כורכום , יש לוותר על המים והקמח , ויש גם לוותר על עלים ירוקים כגון פטרוזיליה וכוזברה היות והם אינם משפרים את הטעם והם גם מסרבלים את הטחינה במכונת הטחינה והם גם סתם מייקרים את מחיר הפלאפל.