המצרכים (ל-12 מנות):
2 חבילות פסטה פנה / פטוצ׳יני איטלקי
30 גרם חמאה
750 מ״ל שמנת לבישול
גבינת פרמז׳אן
בצל חתוך לרצועות
3 שיני שום
4 פטריות שמפיניון קצוצות
חופן בזיליקום טרי
2 גבעולים עלי תימין
2 כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל לבן
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוספים כפית מלח לזירוז הבישול לאחר הבישול מסננים ומנחים בקערה.
לרוטב:
• במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות.
• מוסיפים את התבלינים והעשבי תיבול ולאחר מכן את השמנת, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20 דקות עד לצמצום הרוטב.
• במסננת, מסננים את הרוטב שמנת, שופכים את הרוטב מעל הפסטה, מוסיפים את הפטריות, מערבבים.
• מגרדים מעל בנדיבות גבינת פרמז׳אן ומגישים.