אף אחד מהאורחים לא ישאיר כלום בצלחת: פסטה פנה שמנת פטריות

שף אלימלך לוין
|
ב' סיון התשפ"ב / 01.06.2022 15:12
מיוחד לחג השבועות: אלימלך לוין, שף לוינס – בוטיק חלבי, מגיש מתכון חגיגי • והפעם: פסטה פנה שמנת פטריות שתגרום לכולם לרוקן את הצלחות עד הסוף
המצרכים (ל-12 מנות):

2 חבילות פסטה פנה / פטוצ׳יני איטלקי

30 גרם חמאה

750 מ״ל שמנת לבישול

גבינת פרמז׳אן

בצל חתוך לרצועות

3 שיני שום

4 פטריות שמפיניון קצוצות

חופן בזיליקום טרי

2 גבעולים עלי תימין

2 כפיות מלח

כפית שטוחה פלפל לבן

2 כפיות אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוספים כפית מלח לזירוז הבישול לאחר הבישול מסננים ומנחים בקערה.

לרוטב:

• במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות.

• מוסיפים את התבלינים והעשבי תיבול ולאחר מכן את השמנת, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20 דקות עד לצמצום הרוטב.

• במסננת, מסננים את הרוטב שמנת, שופכים את הרוטב מעל הפסטה, מוסיפים את הפטריות, מערבבים.

• מגרדים מעל בנדיבות גבינת פרמז׳אן ומגישים.

צילום: אבי לביא