לחג השבועות: סלמון ברוטב שאלוט טריאקי, לצד בייבי תפו”א מדורה

שף אלימלך לוין
|
כ"ח אייר התשפ"ב / 29.05.2022 20:35
מיוחד לחג השבועות: אלימלך לוין, שף לוינס – בוטיק חלבי, מגיש מתכון חגיגי • והפעם: הדג שיפאר לכם את שולחן החג
מצרכים (10 מנות):

לסלמון:

10 מנות דג סלמון טרי, ברוחב 3 ס”מ, 250 מ”ל

רוטב טריאקי:

150 מ”ל רוטב צ’ילי

5 בצלצלי שאלוט

חופן שומשום שחור

שמן

אופן ההכנה:

• קוצצים דק-דק את השאלוט. מחממים סיר עם מעט שמן. מטגנים את עד להזהבה.

• מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים למשך 10 דקות, עד לצמצום הרוטב.

• כשמוכן, מניחים מעל הדג. מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 18 דקות.

לבייבי תפו”א:

3 קילו בייבי תפו”א עם הקליפה

2 שני שום כתושות

שמן זית

2 כפיות כמון

2 כפיות פפריקה מעושנת

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

• שוטפים את התפו”א, מניחים במגש

• במקביל מניחים את מרכיבי התיבול בקערה

• מערבבים היטב לפתיחת טעמים

• שופכים מעל התפו”א ומערבבים היטב

• מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי, למשך 40 דק’