לחג השבועות: סלמון ברוטב שאלוט טריאקי, לצד בייבי תפו”א מדורה
מיוחד לחג השבועות: אלימלך לוין, שף לוינס - בוטיק חלבי, מגיש מתכון חגיגי • והפעם: הדג שיפאר לכם את שולחן החג
מצרכים (10 מנות):
לסלמון:
10 מנות דג סלמון טרי, ברוחב 3 ס”מ, 250 מ”ל
רוטב טריאקי:
150 מ”ל רוטב צ’ילי
5 בצלצלי שאלוט
חופן שומשום שחור
שמן
אופן ההכנה:
• קוצצים דק-דק את השאלוט. מחממים סיר עם מעט שמן. מטגנים את עד להזהבה.
• מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים למשך 10 דקות, עד לצמצום הרוטב.
• כשמוכן, מניחים מעל הדג. מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, למשך 18 דקות.
לבייבי תפו”א:
3 קילו בייבי תפו”א עם הקליפה
2 שני שום כתושות
שמן זית
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מעושנת
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
• שוטפים את התפו”א, מניחים במגש
• במקביל מניחים את מרכיבי התיבול בקערה
• מערבבים היטב לפתיחת טעמים
• שופכים מעל התפו”א ומערבבים היטב
• מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים ללא כיסוי, למשך 40 דק’
תגובות
אין תגובות