המרכיבים:
לבצק:
50 גרם שמרים טריים
300 גרם ביצים (6 ביצים M)
300 מל’ חלב (כוס וחצי)
1 ק”ג קמח
150 גר’ סוכר (2/3 כוס)
300 גר’ חמאה
25 גר’ מלח
מילוי:
300 גר’ חמאה רכה
100 גר’ סוכר (1/3 כוס)
1 כפית קינמון
טופינג:
1 חבילה גבינת פילדלפיה 30%
100 גר’ חמאה
4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק:
• שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח, לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דק’ עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק.
• לבסוף מוסיפים את המלח לעוד 5 דק’ עבודה, מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.
מילוי:
• מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.
טופינג:
• שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד, שמים במקרר עד לשימוש.
הרכבת העוגה:
• מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה – קינמון ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס”מ.
• מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה.
• אופים על 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).
• כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר.
• לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.
> הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה