קינוח מרשים לארוחת החג, אבל פשוט להכנה: מתכון להכנת סינבון

לחג השבועות: השפית והקונדיטורית הילה בידרמן, כוכבת קמפיין רשת זגה - פינות אוכל,  משתפת במתכון זריז עם מצרכים פשוטים • מתאים בצורה מדויקת עם התה/קפה של סוף הארוחה
יעל חן
כ"ח אייר התשפ"ב / 29.05.2022 14:39
המרכיבים:

לבצק:

50 גרם שמרים טריים

300 גרם ביצים (6 ביצים M)

300 מל’ חלב (כוס וחצי)

1 ק”ג קמח

150 גר’ סוכר (2/3 כוס)

300 גר’ חמאה

25 גר’ מלח

מילוי:

300 גר’ חמאה רכה

100 גר’ סוכר (1/3 כוס)

1 כפית קינמון

טופינג:

1 חבילה גבינת פילדלפיה 30%

100 גר’ חמאה

4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בצק:

• שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח, לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דק’ עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק.

• לבסוף מוסיפים את המלח לעוד 5 דק’ עבודה, מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.

מילוי:

• מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.

טופינג:

• שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד, שמים במקרר עד לשימוש.

הרכבת העוגה:

• מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה – קינמון ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס”מ.

• מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה.

• אופים על 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).

• כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר.

• לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.

 

> הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות