המצרכים:
לבסיס העוגה:
קמח שקדים: 180 גרם / 1 כוס ו-1/3
קמח: 120 גרם / 2/3 כוס
חמאה קוביות: 120 גרם / חצי חבילה וקצת
סוכר לבן: 120 גרם / 1 כוס
מלח דק: 3 גרם / חצי כפית
מים: 10 גרם / 1 כף
אופן הכנה בסיס:
• מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.
• משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.
• נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.
מצרכים לקרם גבינה:
שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים
אבקת סוכר: 70 גרם / 1 כוס
שוקולד לבן: 250 גרם
מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית
חלמון ביצה: 4 יחידות
גלטין: 10 גרם / כפית וחצי
אופן ההכנה:
• משרים את הג’לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.
• בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.
• מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג’לטין.
• טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.
• במיקסר: מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.
• מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת
• בתבנית עוגה קוטר 28 ס”מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס.
• שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.
• מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.
• ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.