יפה להגשה, קלה להכנה: מתכון לעוגת גבינה פירורים בניחוח וניל

יעל חן
|
כ"ח אייר התשפ"ב / 29.05.2022 14:25
 השף הראשי של מסעדת מאמא גרג, עידו מלכין, מקבוצת גרג, חושף מתכון חגיגי להכנת קינוח  חלבי • מדובר בעוגה יפה להגשה, טעימה, עשירה  וקלה מאוד להכנה,  עם בסיס פריך, קרם גבינה עשיר ורך במיוחד 
המצרכים:

לבסיס העוגה:

קמח שקדים: 180 גרם / 1 כוס ו-1/3

קמח: 120 גרם / 2/3 כוס

חמאה קוביות: 120 גרם / חצי חבילה וקצת

סוכר לבן: 120 גרם / 1 כוס

מלח דק: 3 גרם / חצי כפית

מים: 10 גרם / 1 כף

אופן הכנה בסיס:

• מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.

• משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.

• נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.

מצרכים לקרם גבינה:

שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים

אבקת סוכר: 70 גרם / 1 כוס

שוקולד לבן: 250 גרם

מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית

חלמון ביצה: 4 יחידות

גלטין: 10 גרם / כפית וחצי

אופן ההכנה:

• משרים את הג’לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.

• בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.

• מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג’לטין.

• טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

• במיקסר: מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אורירית וחזקה.

• מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת

• בתבנית עוגה קוטר 28 ס”מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס.

• שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.

• מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.

• ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.