קינוח כזה מעולם לא הכנתם: גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו מדורה

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב בפרויקט משותף: מציגים מתכונים ייחודיים ומפתיעים - בחסות המותג KENWOOD • והפעם: קינוח בשילוב גלידה ביתית ומרנג מצופה שערות סוכר, שמבעירים למול האורחים הנדהמים
קרין גורן
כ"ח אייר התשפ"ב / 29.05.2022 14:13
המצרכים (מתכון ל-8 מנות): גלידה ביתית

500 מ”ל שמנת מתוקה 38%

1חלב מרוכז פחית

250 גרם גבינה לבנה 9%

1חבילה עוגיות לוטוס טחונות לפירורים

מרנג: 

120מ”ל מים

250 גרם סוכר לבן
3 חלבונים L

אופן ההכנה: 

מכינים את הגלידה (6 שעות מראש):

• מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.

• מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות.

מכינים את המרנג (לפני ההגשה):

• מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

• מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו.

• בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.

• מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.

• מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.

מגישים:

• הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).

• מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).

• מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן.

• מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה.

• האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות